Gauthier Van Maele wil lijn doortrekken

Gauthier Van Maele (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Eerstejaarsnieuweling Gauthier Van Maele (14) begint aan zijn vierde seizoen als wielrenner. Na een succesvol seizoen in 2018 met een tweede plaats in Schuiferskapelle en een aantal toptienplaatsen wil de Molenspurter dit jaar vooral ervaring opdoen. Of hij deelneemt aan het clubkampioenschap in eigen Meulebeke is nog onzeker.

“Ik fiets al van jongs af aan”, begint Gauthier. “Mijn peter en mijn vader hebben ook nog gekoerst en zij hebben de microbe aan mij doorgegeven. Als tweedejaarsaspirant ben ik begonnen met competitie. In het begin was het moeilijk om wedstrijden uit te rijden. Soms werd ik zelfs gedubbeld. Maar jaar na jaar heb ik een stap voorwaarts kunnen zetten. Vooral afgelopen seizoen kon ik mij in de prijzen rijden met een tweede plaats in Schuiferskapelle als uitschieter”, blikt de renner van vzw De Molenspurters Meulebeke tevreden terug. “Ik hoop die stijgende lijn door te trekken. Maar mijn eerste jaar als nieuweling staat vooral in het teken van de voorbereiding van het jaar daarop. Wedstrijden uitrijden en ervaring opdoen, is de boodschap. Ik verjaar pas in december waardoor ik met sommige tweedejaars een groot leeftijdsverschil heb. Het doel is om in mijn tweede jaar als nieuweling eens te winnen. Als jonge renner moet je ambitieus durven zijn”, zegt de eerstejaarsnieuweling.

Stabilisatie

“Mijn winter is goed verlopen. Wekelijks heb ik op maandag een stabilisatieles gevolgd in het sportcentrum van Tielt. Daarnaast heb ik via mountainbiketochten, trainingen op de rollen en een aantal ploegtrainingen kunnen werken aan mijn uithouding. De combinatie met school is zeker te doen, ook al moet ik bijna dagelijksmet de trein naar Brugge”, vertelt de jonge Van Maele die publiciteit volgt in het KTA. “Afgelopen weekend waren we op teambuilding in Ronse om de laatste rechte lijn in te gaan voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Hoewel ik nog twijfel om te starten op het clubkampioenschap in Meulebeke. Alles hangt af van het weer. Ik rijd niet graag in de regen en in de kou. De rest van het seizoen wil ik niet in gevaar brengen. Bovendien ben ik iemand die enkele koersen nodig heeft om op volle toeren te draaien”, rondt de 14-jarige Gauthier af. (JV)

Open clubkampioenschap in Meulebeke op zondag

Zondag 24 februari. Organisatie: vzw De Molenspurters. Inschrijving vanaf 10.45 uur in Café De Sportman, Gentstraat 45.

Startorde: Nieuwelingen en dames jeugd om 12 uur voor 45,6 km over 6 ronden. Juniores en dames elite om 13.30 uur voor 60,8 km over 8 ronden. Elite zonder contract, beloften en amateurs om 15.15 uur voor 91,2 km over 12 ronden

Parcours: Gentstraat (start), Oostrozebekestraat, Paanderstraat, Eekbosstraat, Gentstraat. (VW)