Freddy Maertens droomt van WK in Lombardsijde: “Waarom geen sprint?”

© BELGA
Redactie KW

Als Vlaanderen in 2021 het WK wielrennen mag organiseren, komt dat voor Freddy Maertens geen dag te vroeg.

“Het is van 2002 en Zolder geleden dat het WK nog eens in België werd gehouden. Voor zo’n wielernatie is dat veel te lang geleden. Ik hoop dat het lukt”, zegt de wereldkampioen van ’76 en ’81.

Over het type parcours waarop in Vlaanderen voor de regenboogtrui mag worden gestreden, heeft de 65-jarige Maertens ook een uitgesproken mening. “Ronse heeft steeds spektakel geboden. Er was eerst de clash tussen Benoni Beheyt en Rik Van Looy (in 1963). Dan het incident tussen Claude Criquielion en Steve Bauer (in 1988). In Ronse is er altijd wel iets geweest. Maar er is natuurlijk ook de streek rond Oudenaarde. Daar hebben ze voldoende kennis wat betreft het organiseren van een groot wielerevenement sinds de Ronde van Vlaanderen er neergestreken is. Men kan daar een heel selectief parcours uitbouwen, een wereldkampioenschap waardig.”

De wind aan de kust kan het heel lastig maken

“En waarom niet gaan voor een sprint”, vraagt Maertens zich af. “Daar is toch ook niets mee? Dan opteer ik natuurlijk voor de streek rond mijn eigen Lombardsijde. De wind aan de kust kan het heel lastig maken, het hoeven niet altijd hellingen te zijn.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier