Florian Viaene wint Moerbrugse parochianenkoers

Florian Viaene koos al vroeg het hazenpad.
Redactie KW

Het Tom Dooley-comité organiseerde op kermiszondag traditiegetrouw haar parochianenkoers. 21 renners kwamen aan de start, waarvan vijf uit Moerbrugge zelf.

Op een volledig gesloten omloop moesten de renners 17 rondes van 2.8 km afleggen wat neerkomt op een 47,6 km. Vanaf de 4e ronde kozen Jan Reubens en Florian Viaene het hazenpad en konden ze niet meer bijgebeend worden, hoewel het achtervolgend peletonnetje van acht renners voortdurend bleef aandringen.

Het Tom Dooley-comité
Het Tom Dooley-comité

In de sprint haalde Florian het van Jan. “Het was een pittig parcours met veel bochten”, vertelt de winnaar, “Maar toch haalden we een gemiddelde van 42 km per uur. We werkten goed samen zodat we voorop konden blijven. Ik ken Jan nog goed van toen we beiden in Sijsele woonden. Ik ben onlangs naar Sint-Kruis verhuisd. Al bij al is dit een heel leuke koers met heel veel ambiance. Een pluim voor de inrichters. We komen hier graag terug. Drie jaar geleden stonden we hier ook al op het podium maar dan op een 2e en 3e plaats.”

De sprint voor de derde plaats werd in het achtervolgende groep gewonnen door Francis Renneboog (Sint-Kruis) voor Tom De Ketelaere (Waardamme). Schepen Roelof en organisator Franky De Jonghe deelden de bekers uit ter hoogte van Restaurant-Brasserie De Zonnebloem.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier