Fernando Gaviria komt naar fanclub in Ieper

Fernando Gaviria tijdens de voorbije Tour de France. © BELGA
Redactie KW

Op vrijdag 24 augustus is het Colombiaanse goudhaantje Fernando Gaviria (24) van Quick-Step Floors één van de favorieten aan de start van de nieuwe Great War Remembrance Race met aankomst in Ieper. Na afloop brengt de wielrenner een bezoek aan zijn Ieperse fanclub: De Gaviria Vrienden.

In 2018 richtte Ieperling Lorenzo Packet de fanclub op. De Gaviria Vrienden is de enige officiële fanclub van de Colombiaan ter wereld en telt ondertussen al 209 leden. Vrijdag om 18.45 uur wordt de Colombiaan na afloop van de Great War Remembrance Race verwacht in café De Rallye in de Capucienenstraat 87.

Gaviria zal er uitgebreid tijd maken om met zijn fans op de foto te gaan of handtekeningen uit te delen. Zolang de Colombiaan er is, krijgt iedere aanwezige gratis drank. Ook niet-leden van de fanclub zijn welkom.

Veelzijdig talent

In 2012 kwam Fernando Gaviria voor het eerst boven water door als junior twee wereldtitels op de piste te veroveren. Vanaf 2016 werd hij prof onder de vleugels van Patrick Lefevere bij Quick-step Floors. Gaviria staat bekend als een veelzijdig talent. De Colombiaan is een pistier en sprinter, maar heeft ook aanleg voor het klassieke werk. In 2016 werd hij vierde in het omnium op de Olympische spelen in Rio en won hij Parijs-Tours. Een jaar later won hij in de Ronde van Italië vier ritten en het puntenklassement.

In de voorbije Tour de France won de Colombiaan twee ritten en mocht hij een dag de gele trui dragen.

(SD)

Meer informatie via www.gaviria-vrienden.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier