Feest in Streuvelsdorp voor Halle-Ingooigem

© Willy Depraetere
Redactie KW

De 67ste rit van Brussel naar Ingooigem, nu eigenlijk van Halle naar Ingooigem, staat voor de deur. Zaterdag starten de feestelijkheden al en op woensdag 25 juni kan het helemaal niet meer stuk als de renners tot zes keer toe rondjes draaien over Tiegemberg.

Dit jaar loopt het wel wat speciaal door de werken aan de doortocht van Ingooigem, pal in het centrum van het dorp. Daardoor werd het parcours aangepast met een omweg langs buurdorp Otegem om toch maar Tiegemberg omhoog te kunnen. Zes keer dan nog wel. Wie de bergprijs wint, krijgt 250 euro.

Veel meer dan de Omloop van de Vlaamse Gemeenschap is Halle-Ingooigem de omloop van Anzegem met als centrum Ingooigem. Alle deelgemeenten krijgen de snelrijders op bezoek, alleen Kaster moet tevreden zijn met een dokkerende passage over de Varent. Een passeerbeweging van Kerkhove over Kaster die wel kan tellen, de kasseitjes van de Varent indachtig.

In Yvegem wachten ze natuurlijk niet tot woensdag 25 juni om alle feestregisters open te trekken. Op zaterdag 21 juni is er vanaf 15 uur avondmarkt met gocartrace voor jongeren en verenigingen. Kom langs en neem deel, zorg dat je het Yvegems bochtenwerk de baas kan. Dezelfde avond is er de karaoke en een meezingspektakel. Een aanrader, de enige echte zomerpirobak ten voordele van Yvegem Sportief, opgeluisterd met een kermisrockje.

(WDA – foto WDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier