Meteen na de start ging het tempo de hoogte in. Toch slaagden Kenneth Vanbilsen en Tom Wirtgen erin om een korte uitval op te zetten in de beginkilometers van de wedstrijd. Het vele draaien en keren zorgde ervoor dat in de grote groep het tempo weer de hoogte ingetrokken werd. Het peloton scheurde en zo vormde zich een kopgroep met zowat 35 renners. Deze zou na 70 kilometer koers nog verder aandikken tot zowat 60 renners. Daaruit muisden Dries De Bondt en Brian van Goethem even uit weg. Die tempoversnelling zorgde ervoor dat vijfvoudig winnaar van deze Scheldeprijs, Marcel Kittel, het enorm lastig kreeg en moest lossen uit een tweede groep.

Met nog 52 kilometer voor de finish ging Dries De Bondt opnieuw zijn kans. Hij kreeg nu Kenneth Vanbilsen mee. In het eerste gedeelte van het peloton ging het blok erop en zo kon Marcel Kittel opnieuw aansluiten en kregen we achter de twee vluchters een compacte groep. Dat tweetal mocht de eerste van twee plaatselijke ronden, van elk 16 kilometer, aansnijden met een voorsprong van 1:20 op de grote groep waarin de mannen van UAE Team Emirates, Bora-Hansgrohe en Trek-Segafredo het tempo onderhielden. Bij het ingaan van de slotronde hielden Dries De Bondt en Kenneth Vanbilsen daar nog slechts 17 seconden van over. Wat verderop waren zij er dan ook aan voor de moeite. Edvald Boasson Hagen en Lionel Taminiaux bundelden op 13 kilometer van de eindmeet hun krachten, terwijl in het peloton Marcel Kittel even werd opgehouden door een val voor hem. De Duitser liet het hoofd hangen en liet meteen rijden. Nog voor de kasseizone van de Broekstraat ontdeed Edvald Boasson Hagen zich van Lionel Taminiaux en zo begon de Noor alleen aan de laatste acht kilometer. Vijf kilometer verderop echter smolt alles samen en kon de voorbereiding op de massasprint beginnen.

In de laatste rechte lijn nam Michael Morkov zijn teamgenoot Fabio Jakobsen perfect op sleeptouw. De Nederlander kon er gepast uitkomen en volgt meteen zichzelf op als eindlaureaat van de Scheldeprijs. Timothy Dupont was de eerste West-Vlaming op de 14e plaats. Bekijk hier nog eens de volledige uitslag.

(BELGA)

Meteen na de start ging het tempo de hoogte in. Toch slaagden Kenneth Vanbilsen en Tom Wirtgen erin om een korte uitval op te zetten in de beginkilometers van de wedstrijd. Het vele draaien en keren zorgde ervoor dat in de grote groep het tempo weer de hoogte ingetrokken werd. Het peloton scheurde en zo vormde zich een kopgroep met zowat 35 renners. Deze zou na 70 kilometer koers nog verder aandikken tot zowat 60 renners. Daaruit muisden Dries De Bondt en Brian van Goethem even uit weg. Die tempoversnelling zorgde ervoor dat vijfvoudig winnaar van deze Scheldeprijs, Marcel Kittel, het enorm lastig kreeg en moest lossen uit een tweede groep. Met nog 52 kilometer voor de finish ging Dries De Bondt opnieuw zijn kans. Hij kreeg nu Kenneth Vanbilsen mee. In het eerste gedeelte van het peloton ging het blok erop en zo kon Marcel Kittel opnieuw aansluiten en kregen we achter de twee vluchters een compacte groep. Dat tweetal mocht de eerste van twee plaatselijke ronden, van elk 16 kilometer, aansnijden met een voorsprong van 1:20 op de grote groep waarin de mannen van UAE Team Emirates, Bora-Hansgrohe en Trek-Segafredo het tempo onderhielden. Bij het ingaan van de slotronde hielden Dries De Bondt en Kenneth Vanbilsen daar nog slechts 17 seconden van over. Wat verderop waren zij er dan ook aan voor de moeite. Edvald Boasson Hagen en Lionel Taminiaux bundelden op 13 kilometer van de eindmeet hun krachten, terwijl in het peloton Marcel Kittel even werd opgehouden door een val voor hem. De Duitser liet het hoofd hangen en liet meteen rijden. Nog voor de kasseizone van de Broekstraat ontdeed Edvald Boasson Hagen zich van Lionel Taminiaux en zo begon de Noor alleen aan de laatste acht kilometer. Vijf kilometer verderop echter smolt alles samen en kon de voorbereiding op de massasprint beginnen. In de laatste rechte lijn nam Michael Morkov zijn teamgenoot Fabio Jakobsen perfect op sleeptouw. De Nederlander kon er gepast uitkomen en volgt meteen zichzelf op als eindlaureaat van de Scheldeprijs. Timothy Dupont was de eerste West-Vlaming op de 14e plaats. Bekijk hier nog eens de volledige uitslag.(BELGA)