Ex-winnaar van Parijs-Roubaix voor beloften zet revalidatie voort

Stan Dewulf rijdt voor Lotto-Soudal. (foto © Getty Images
Tom Vandenbussche

Eind oktober werd Stan Dewulf (22) op training door een auto aangereden. De Stavelse neoprof onderging eind januari een knieoperatie en leek een kruis over het voorjaar te mogen maken. Dat voorjaar is er door het coronavirus nooit gekomen.

“In dat opzicht heb ik wat geluk gehad. Het zou mij niet slecht uitkomen als de klassiekers in het najaar toch nog plaatsvinden, al stelt dat niets voor in vergelijking met de huidige mondiale crisis.” Dewulf is intussen alweer acht weken pijnvrij aan het trainen. “Ik zou zondag wel aan de start van Parijs-Roubaix gestaan hebben, maar niet aan 100 procent, wel 80 of 90 procent.”

Ex-winnaar van Parijs-Roubaix voor beloften zet revalidatie voort
© Getty Images

Dewulf werkt momenteel onderhoudend. “Het is belangrijk om de hoogvorm voor later dit jaar op te sparen. Ik doe mijn uren, maar dat bestaat niet alleen uit fietsen op de weg. Mountainbiken, lopen, wandelen… Het komt allemaal aan bod. En ik doe mijn oefeningen. Ik had voor de coronacrisis al wat dingen in huis liggen, maar intussen heb ik online nog wat extra fitnessmateriaal aangekocht. Ik heb geen last meer van mijn knie, maar voel het in een bepaalde houding wel soms nog wat. Er is nog wat littekenweefsel aanwezig. Ik moet er dus mee bezig blijven, al gaat het duidelijk de goeie kant op.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten