Ex-winnaar Omloop Het Nieuwsblad Sep Vanmarcke gaat donderdag verkennen

Sep Vanmarcke gaat donderdag met zijn team EF Education First de Omloop Het Nieuwsblad verkennen. De 30-jarige West-Vlaming won in 2012 de Belgische openingsklassieker – op het Gentse Sint-Pietersplein nam hij toen de maat van Tom Boonen en de Spanjaard Juan Antonio Flecha – en is zaterdag één van de speerpunten van zijn Amerikaanse ploeg.

© BELGA

“Wij gaan donderdag met de voltallige selectie verkennen”, meldt sportdirecteur Ken Vanmarcke. “Bedoeling is om ergens in de buurt van Oudenaarde op het parcours te komen en daarop zo’n 100 kilometer af te malen. Dit seizoen hebben we al enkele mooie resultaten geboekt. Sep won de openingsetappe van de Ronde van de Haut Var en werd vijfde in de tijdrit en in het eindklassement van de Ster van Bessèges. Ook Sebastian Langeveld is goed bezig, hij werd tweede in de tijdrit van de Ronde van de Provence. Taylor Phinney maakte deel uit van het team dat de ploegentijdrit won in de Ronde van Colombia en Tom Scully werd derde in het nationaal kampioenschap van Nieuw-Zeeland. Bedoeling is dat we zaterdag heel offensief rijden.”

“De verkenning van donderdag is het uitgelezen moment om al het materiaal nog eens te testen, te kijken welke bandenspanning nu het beste is en dergelijke. Met zo’n verkenning beperk je het aantal verrassingen tot een strikt minimum. En in een koers als de Omloop Het Nieuwsblad is dat wel aangewezen.”

Selectie EF Education First: Sep Vanmarcke, Mitchell Docker (Aus), Moreno Hofland (Ned), Sebastian Langeveld (Ned), Taylor Phinney (VSt), Tom Scully (NZe), Matti Breschel (Den).

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.