Ex-prof Peter Farazijn krijgt originele bolletjestrui terug

© FB
Redactie KW

De gelukkigste toeschouwer op het natourcriterium voor dames elite maandagavond in Boezinge was ongetwijfeld ex-profwielrenner Peter Farazijn. De ex-Boezingenaar die voor zijn dochter Leontine kwam supporteren, kreeg er van een vroegere supporter de originele bolletjestrui terug die hij als winnaar van het bergklassement won in de Tour du Limousin van 1999.

De supporter van dit mooie gebaar, Boezingenaar Guido Goeman, is 75 jaar jong en fietst zelf nog wekelijks ritten van om en bij de 100 km met de koersfiets. “Ik woon al meer dan 30 jaar in Boezinge en ken Peter Farazijn van toen hij in Boezinge woonde en koerste. Ik zag hem bijna dagelijks in zijn supporterscafé In De Vuurlinie bij Zoë, die als een tweede moeder voor hem was. Peter kwam haar dagelijks als hij thuis was goedendag zeggen, en ik kwam bijna dagelijks Zoë in het café helpen, bijvoorbeeld om de frigo’s bij te vullen.”

“Ik was altijd een grote supporter van Peter, maar heb hem nooit één souvenir of faveur gevraagd. Nochtans is bijna alles van zijn koerscarrière daar bij Zoë beland. Na het overlijden van Zoë in 2005 mocht ik in het café gaan kijken of ik iets wilde voor het verdween. Die bolletjestrui hing altijd in het café aan de muur, mooi in plastic verpakt en ik heb die thuis bewaard om ooit eens terug te geven aan Peter. Het is er echter nooit van gekomen. Vandaag zag ik hem hier op de koers, en ik ben snel de trui thuis gaan halen. Nu is de bolletjestrui terug bij de rechtmatige eigenaar.”

“Ik heb bijna niets van souvenirs overgehouden uit mijn wielercarrière en zeker geen zo’n truien”, lacht Peter, die intussen al jaren in Diksmuide woont. “Ik ben Guido heel dankbaar, de trui is nog als nieuw.”

(FB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier