Ex-keeper Svenerick Haenebalcke wil zijn grenzen aftasten

Svenerick Haenebalcke wil een reeks kermiskoersen afwerken om ritme op te doen. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Svenerick Haenebalcke lijkt gelanceerd voor een knap seizoen. “Ik hoop dat mijn goede wintervoorbereiding ten volle zal renderen”, zegt de 23-jarige eliterenner zonder contract.

Svenerick Haenebalcke werd elfde in het clubkampioenschap in Deerlijk. Ook in de kermiskoers in Haringe, waar hij in zwaar stormweer als 27ste eindigde, kwam hij sterk voor de dag. “Ik ben goed aan mijn campagne begonnen, maar het beste moet nog komen. Als de temperatuur boven de 12,13 graden uitkomt, stijgt mijn rendement gevoelig. Sinds ruim twee jaar werk ik samen met Matthias Boetens van Pulso Preventielab. Ik voel me goed bij zijn aanpak. Het is mijn bedoeling om iets meer allrounder te worden. Mijn tests waren in elk geval goed. En hopelijk heb ik ook het geluk eens aan mijn zijde.”

Ik ben goed aan mijn campagne begonnen, maar het beste moet nog komen. Als de temperatuur boven de 12,13 graden uitkomt, stijgt mijn rendement gevoelig

Haenebalcke zal bij Gaverzicht-Be Okay (KSV Deerlijk) alvast de kans krijgen om interclubs af te werken. “Eerst betwist ik nog een reeks kermiskoersen om ritme op te doen. Half mei staat de Ardense Triptiek al zeker op mijn programma. Voor mij zijn de Ardennen eigenlijk een nieuw gegeven. Vorig jaar heb ik ontdekt dat ik beter tot mijn recht kom in zware koersen. Het zou dan ook ideaal zijn als ik nu en dan een grote afspraak kan meepikken. Kwestie van extra bagage op te doen.”

Werken, trainen en koersen

De Diksmuidenaar moet het wielrennen wel combineren met een voltijdse job als verkoper bij Fashion for Cycling. “Ik werk 38 uren. Ook op zaterdag ben ik soms aan de slag. Mijn leven bestaat uit werken, trainen en zo goed mogelijk toe te leven naar mijn wedstrijden. Het is best een harde combinatie, vooral omdat ik moet uitkomen tegen renners die vaak maar halftijds werken. Het niveau ligt echt hoog bij de eliterenners zonder contract.”

Svenerick Haenebalcke is ook nog maar aan zijn zevende seizoen toe. “Ik was tot mijn vijftiende keeper. Omdat ik het niet graag meer deed, stopte ik ermee. Via fietsende vrienden ben ik dan in het wielrennen terechtgekomen. Ik maak nog steeds progressie. Zolang ik blijf groeien, doe ik verder. Er breken nu belangrijke maanden aan. Ik wil mijn grenzen aftasten in lastige wedstrijden. Hoe zwaarder, hoe beter voor mij”, besluit Haenebalcke.