Evenepoel draagt titel op aan Igor Decraene

Redactie KW

Remco Evenepoel wilde graag het tijdritgoud bij de junioren pakken voor Igor Decraene, wereldkampioen tijdrijden in Firenze in 2013. Hij kent de familie en had verschillende malen contact met hen de voorbije maanden en bezocht ook het graf van de overleden renner en legde er bloemen op. “Ik wilde per se die wereldtitel voor hem en zijn familie pakken”, zei hij in het flashinterview. “Ik ben zo gelukkig dat ik daarin ben geslaagd.”

“Hier heb ik heel hard voor gewerkt, als grote favoriet het waarmaken is niet evident. Het was mijn doel om Igor Decraene op te volgen. Hij kwam als wereldkampioen om het leven en ik had beloofd aan de familie om hier te winnen. Nu breng ik dat voor elkaar. Deze overwinning is dus wel emotioneel. Het is een droom die uitkomt. Dit is mooi, voor mezelf en voor België.”

Evenepoel verpletterde dinsdag in Innsbruck de tegenstand. “Al van bij de start voelde ik dat ik superbenen had. Het plan was om in het eerste deel voorzichtig te starten en dan vol te gaan op de klimmetjes. Na tien kilometer besloot ik ‘full gas’ te gaan en ben ik nooit meer stilgevallen. Het is leuk als alle arbeid van de voorbije maanden opbrengt. Ik moet veel mensen bedanken. De nationale ploeg, mijn coach, mijn ouders, mijn vrienden. Dit is het mooiste moment uit mijn leven en neen, ik heb geen spijt dat ik gestopt ben met voetballen”, lachte hij.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.