Eva Vermeersch hoopt in januari weer te kunnen crossen

Eva Vermeersch. © foto Coghe
Redactie KW

Het veldritseizoen lijkt er alweer op te zitten nog voor het goed en wel begonnen is. Oké, de profs mogen nog even doorgaan, maar al wie voor zijn hobby crost, moet het een tijdje zonder competitie doen. Ook voor Eva Vermeersch (19) zit er niets anders op dan rustig te blijven trainen.

Een zestal crossen heeft Eva Vermeersch er voorlopig opzitten. En de kans is groot dat het daarbij zal blijven, voor dit jaar althans. Ontzettend jammer voor de Zonnebeekse wielrenster, want ze heeft deze zomer goed kunnen trainen. “Toch één voordeel van corona”, lacht Eva. “In aanloop naar het veldritseizoen heb ik meer kunnen trainen dan de voorbije jaren. Dankzij het afstandsonderwijs kon ik alles veel beter plannen en kiezen wanneer ik schoolwerk deed en wanneer ik ging trainen. Ik voel me goed op de fiets, maar ik vind het moeilijk om de conditie in te schatten. Na zes wedstrijden kun je daar eigenlijk niet veel over zeggen. En in de crossen kreeg ik dan ook nog een paar keer met pech af te rekenen. Het resultaat weerspiegelde niet altijd hoe de benen aanvoelden.”

Beachraces?

En een kans om het één en ander recht te zetten, zit er dus niet onmiddellijk aan te komen. Of ze zou aan een A-cross moeten deelnemen, maar daar staat de 19-jarige veldrijdster van Team Atom 6 niet voor te springen. “Goh, voor iemand van mijn niveau is dat niet echt plezant. Dan moet je tussen de profs rijden, je moet vanop de laatste rij starten en tegen dat je dan weg bent… En je zit met die 80%-regel. Als je te ver achter ligt, word je uit cross genomen. En als je de wedstrijd niet kan uitrijden, dan heb je daar ook niet veel aan, vind ik.”

Ook strandraces staan voorlopig niet op het programma van Eva Vermeersch. Normaal doet ze die samen met haar broer Arne, maar daar nu aan deelnemen lijkt haar geen goed idee. “Er staan er nog een paar op de kalender, maar niemand weet zeker of die wel zullen plaatsvinden. Ik denk van niet, want dat zijn toch behoorlijk grote groepen die daar aan de start verschijnen. Ik vrees dat het nog een tijdje bij trainen zal blijven. Hopelijk kunnen we dan in januari weer crossen”, besluit de studente kleuteronderwijs. (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier