Etixx-Quick.Step met slechts zes renners aan de start in Driedaagse De Panne-Koksijde

Etixx-Quick.Step, met de uittredende winnaar Guillaume Van Keirsbulck in de rangen, moet het met zes renners stellen in de 39e Driedaagse De Panne-Koksijde.

© BELGA

“We doen het met Iljo Keisse, Yves Lampaert, Fabio Sabatini, Mark Renshaw, Julien Vermote en natuurlijk Guillaume Van Keirsbulck. Zes stuks dus maar. We konden onmogelijk renners oproepen die er net de Ronde van Catalonië hebben opzitten”, verduidelijkte Rik Van Slycke. “In Gent-Wevelgem verloren we nog Martin Velits en Lukasz Wisniowski. Zij waren hier ook voorzien. Wij zijn dan wel maar met zes, maar het zijn zes heel gemotiveerde renners.”

Lotto Soudal met mix van ervaring en jeugd

Lotto Soudal komt dinsdag met een mix van ervaring en jeugd aan de start. “We hebben met André Greipel, Lars Ytting Bak, Kris Boeckmans – en laat er ons Jens Debusschere ook maar bijnemen – enkele renners met ervaring in het team. Boris Vallee en Sean De Bie kunnen die ervaring hier dan weer opdoen”, stelt sportdirecteur Frederik Willems. “Het is afwachten hoe de eerste rit gaat verlopen. Er zijn diverse scenario’s mogelijk. Dinsdag staat de wind in de rug naar Zottegem toe. Het kan dus op een massasprint uitdraaien, of misschien draagt een lange vlucht wel tot het einde.”

“Ook wij zitten met een pak renners die out zijn door blessures. Ik denk daarbij aan Breen Vegard, Gert Dockx, Dennis Vanendert. We starten dinsdag met zeven. Voor de Ronde van Vlaanderen zijn Jürgen Roelandts, Jens Debusschere, André Greipel, Marcel Sieberg, Lars Ytting Bak en Kris Boeckmans certitudes. Zij worden aangevuld met de renners die uit de Driedaagse De Panne-Koksijde komen.”

Lotto treedt aan met Lars Bak (Den), Kris Boeckmans, Sean De Bie, Jens Debusschere, André Greipel (Dui), Pim Ligthart (Ned) en Boris Vallée.

‘Doelloos’ Trek hoopt op Gert Steegmans en Stijn De Volder

Gert Steegmans, die afgelopen zondag tijdens Gent-Wevelgem de beek in waaide, start dinsdag opnieuw in de Driedaagse De Panne-Koksijde. Net als Stijn Devolder, die terug zijn opwachting maakt na de E3 Harelbeke. Jasper Stuyven is de derde Belg in de selectie van Trek.

“Natuurlijk zijn we met onze ploeg volledig onthoofd voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix door het wegvallen van Fabian Cancellara”, weet Dirk Demol. “et is bovendien zo dat mijn renners eigenlijk doelloos rondrijden, dat was zondag nog te zien. Zij zijn het ook niet meer gewoon om voor zichzelf te koersen. Telkens rijden ze in functie van. In de klassiekers is dat sowieso voor Fabian. Wij gaan er het beste van maken, ook in deze Driedaagse De Panne-Koksijde. Meer kunnen wij niet doen.”

De selectie: Stijn Devolder, Gregory Rast (Zwi), Hayden Roulston (NZe), Jesse Sergent (NZe), Japser Stuyven, Boy van Poppel (Ned), Danny van Poppel (Ned) en Gert Steegmans.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.