Est Norman Vahtra rijdt solo naar de zege in Grote Prijs Café de Zeswege

De Est Norman Vahtra reed in Zwevezele solo naar de overinning. © WO
Redactie KW

De Est haalde het met zo’n 20 seconden voorsprong op Dries Vastmans. Al dacht die laatste dat hij de winnaar was. De Noor Kristoffer Westgaard werd derde.

Al in de eerste ronden viel het peloton van 76 renners in drie groepen uiteen, deels door het hoge tempo en anderzijds speelde een valpartij daar ook in mee. Meteen hadden we een kopgroep van 27 renners in deze Grote Prijs Cafe de Zeswege. Een kopgroep die half wedstrijd was uitgedund tot 22 eenheden. Dertien renners kwamen tot op 7 seconden, maar de kloof overbruggen zat er niet in.

Op acht ronden van het einde sloegen Louis Blauwe en Ylber Sefa een kloof en reden vier ronden vooruit. Louis Blauwe haakte dan af en de Est Norman Vahtra zou vooraan de plaats van Louis Blauwe innemen. Niet voor lang want op twee ronden van het einde reed de Est weg van zijn kompaan en zou solo naar de zege rijden. 24 seconden na de winnaar spurtte Dries Vastmans, met wijd opengesperde armen en een juichend zege gebaar, in de overtuiging dat hij winnaar was, naar de tweede plaats. De Noor Kristoffer Westgaard en Bejamin Verraes werden derde en vierde.

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier