Emiel Verstrynge bereidt zich voor op zijn eerste winter bij de beloften

Emiel Verstrynge ruilde CT Keukens Buysse voor Tormans CX Team. © foto a-Belga
Stijn Moerman

Als voorbereiding op het nieuwe veldritseizoen pikken de veldrijders in de zomer graag hun wedstrijdje op de weg mee, maar in deze coronatijden is dat alles behalve evident. De 18-jarige Emiel Verstrynge laat het niet aan zijn hart komen en probeert zich zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn allereerste winter bij de beloften.

“Het is voor de jeugd niet eenvoudig om te kunnen koersen”, opent Emiel Verstrynge, die dit seizoen de kleuren van Tormans Cyclocrossteam verdedigt. “Je moet eerst al hopen dat je uit de talrijke inschrijvingen geselecteerd wordt voor een bepaalde koers en dan moet je hopen dat die niet in extremis geannuleerd wordt. In eerste instantie was ik van plan om tot aan het BK op de weg te rijden, maar alle vijf de koersen waarvoor ik ingeschreven was, zijn weggevallen. Het zal dus bij vier koersjes blijven deze zomer. Eind september vertrek ik op stage met de ploeg om daarna aan mijn seizoen te beginnen.”

“Het is moeilijk om te weten wat ik ervan mag verwachten. Het gevoel in de wegkoersen was goed, maar het is toch moeilijk in te schatten hoe ver je juist staat. Andere jaren kon je je week na week voelen groeien in koers, maar dat kon nu niet. Bovendien maak ik deze winter de overstap naar de beloften. Dat zal zeker enige aanpassing vergen. Maar ik maak er het beste van en hoop af en toe al eens een mooie resultaat neer te zetten. Ik laat alvast niets aan het toeval over en zorg ervoor dat ik klaar ben voor de start van het crossseizoen. Met corona is het immers maar zeer de vraag hoeveel er deze winter gekoerst zal mogen worden“, besluit de Adegemnaar, die vorige winter als tweedejaarsjunior onder meer derde werd op het WK in het Zwitserse Dübendorf, derde op het BK in Antwerpen en vierde in de eindstand van de Wereldbeker en op de UCI-ranking. In het Franse Vittel en in Gullegem mocht hij zelfs het zegegebaar maken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.