Met z'n allen naar Calpe

Timothy Dupont, Jens Keukeleire, Julien Vermote en Jelle Wallays vertoeven al aan de Costa Blanca om er op individuele basis de start van het seizoen verder voor te bereiden. Komende week volgen Kenny Molly, Serge Pauwels en Guillaume Van Keirsbulck hun voorbeeld. Ook heel wat teams trekken naar Calpe: Deceuninck-Quick.Step (met Tim Declercq, Yves Lampaert, Stijn Steels en Bert Van Lerberghe) van 6 tot 14 januari, Arkéa-Samsic (met Christophe Noppe) van 9 tot 21 januari, Sport Vlaanderen-Baloise (met Kevin Deltombe, Lindsay De Vylder, Edward en Emiel Planckaert, Aaron Verwilst en Jordi Warlop) van 9 tot 19 januari, Vital Concept (met Jens Debusschere) van 12 tot 21 januari, Bingoal-Wallonie-Bruxelles (met Eliot Lietaer, Arjen Livyns, Molly en Baptiste Planckaert) van 16 tot 24 januari en Tarteletto-Isorex (met Maxime De Poorter, Thomas Joseph en Gianni Marchand) van 29 januari tot 8 februari.

En Keukeleire? Die zal er na de Tour Down Under nogmaals twee weken vertoeven, waarvan één met vriendin Sheena Maesen. Circus-Wanty-Gobert (met Jasper De Plus, Tom Devriendt, Timothy Dupont, Xandro Meurisse en Pieter Vanspeybrouck) trekt van 13 tot 24 januari dan weer naar het nabijgelegen Albir.

Sep op hoogtestage

Sep Vanmarcke bereidt de Vlaamse voorjaarsklassiekers, te beginnen met de Omloop Het Nieuwsblad, net zoals in 2019 voor op Franse wegen, met de Tour La Provence en de Tour du Haut-Var, waar hij vorig jaar de openingsrit won. Begin februari voegt hij ook een nieuwigheid aan zijn programma toe: een hoogtestage in de Sierra Nevada. Ook Harm Vanhoucke (Teide, maart) en mogelijks ook Lietaer (maart) zullen zich op hoogte op hun eerste seizoensdoelen voorbereiden. Vanhoucke zal dit seizoen met de Giro of Vuelta een grote ronde betwisten, terwijl Lietaer zich zal proberen te bewijzen in wedstrijden als de Settimana Coppi e Bartali en de Rondes van Slovenië, Oostenrijk en Burgos.

© BELGA

Competitieprikkels

Na Baal betwist Meurisse dit weekend ook de cross in Gullegem. Op 12 januari volgt nog het BK in Antwerpen. Dupont, Joseph en Emiel Vermeulen trekken op 11 januari naar Egmond-Pier-Egmond, terwijl Vermeulen een dag later ook van start zal gaan in de beachrace van Zeebrugge. Joseph betwist op 25 januari dan weer de Kasteelcross in Zonnebeke.

Vermeulen in Gabon

Emiel Vermeulen is de eerste West-Vlaamse prof die dit seizoen op de weg in actie zal komen: van 20 tot en met 26 januari in La Tropicale Amissa Bongo in Gabon, waar hij een parcours op zijn maat vindt. Wint hij er, elf jaar na Maxime Vantomme, een rit?

Vanaf 21 januari isKeukeleireaan de slag in de Tour Down Under met zijn nieuwe ploeg EF Education First. Het wordt voor de Bruggeling zijn eerste deelname in Australië. Van Keirsbulck is eerste reserve bij CCC, maar begint in principe in de Rondes van Valencia, Murcia en Algarve.

© BELGA

Met Julian & Remco

Bert Van Lerberghe, kersverse aanwinst bij Deceuninck-Quick.Step opent zijn seizoen in de Ronde van San Juan in Argentinië. Zijn ploegmaats van dienst: Julian Alaphilippe en Remco Evenepoel. Ook van de partij: José Alvaro Hodeg, voor wie de Desselgemnaar de sprint zal moeten aantrekken, iets wat hij in februari ook zal doen tijdens de Ronde van Colombia. Ook van de partij in San Juan: Piet Allegaert, die er zijn allereerste wedstrijd voor het Franse Cofidis zal betwisten.

Met vijf in Saudi-Arabië

De nieuwe Ronde van Saudi-Arabië (4 tot 8 februari) lokt vijf West-Vlamingen: Lietaer, Livyns, Baptiste Planckaert, Dupont en Debusschere. De eerste vier starten twee dagen later ook in Oman.

Provence is populair

Opmerkelijke vaststelling: de Tour La Provence (13 tot 16 februari) is populair bij onze profs, want met Mathias De Witte, Meurisse, Noppe, Pauwels, Steels, Vanmarcke en Vermote zullen er acht West-Vlamingen aan de start verschijnen. Ook de GP La Marseillaise (2 februari, met o.a. Vermote), Ronde van Valencia (5 tot 9 februari, met o.a. Lampaert en Van Keirsbulck), Ster van Bessèges (5 tot 9 februari, met o.a. Vermote en eventueel Meurisse), Ronde van Algarve (19 tot 23 februari, met o.a. Lampaert, Meurisse, Van Keirsbulck en Wallays) en Ruta del Sol (19 tot 23 februari, met o.a. Debusschere, De Tier en Vanhoucke) zijn in trek.

Berggeiten in Haut-Var

De Tour du Haut-Var (21 tot 23 februari) schotelt twee aankomsten bergop voor: op de Col d'Eze en de Mont Faron. Serge Pauwels zal er zijn klimmershart kwijt kunnen, terwijl Allegaert en Vanmarcke vermoedelijk met minder motivatie zullen meerijden.

Wie opent in China?

Tarteletto-Isorex, dat met De Poorter, Joseph en Marchand drie West-Vlaamse profs telt, opent het seizoen in Turkije (Ronde van Antalya, 20 tot 23 februari) en China (Ronde van Hainan, 23 februari tot 1 maart). Welke provinciegenoot begint zijn campagne op Aziatische wegen?

WK piste in Berlijn

Lindsay De Vylder, de uit Oost-Vlaanderen ingeweken Anzegemnaar, wordt onze enige mannelijke vertegenwoordiger op het WK piste in Berlijn. De Vylder trekt na de Zesdaagse van Rotterdam mee op ploegstage, rijdt vervolgens de GP La Marseillaise en Ster van Bessèges en bereidt zich via een pistestage op Mallorca op de regenboogstrijd voor. In Berlijn zal De Vylder zich op het omnium focussen. Op het voorbije EK in oktober werd hij achtste.

Debutanten in Strade

Op 7 maart staat de 14de editie van de Strade Bianche in Siena op het programma. Dit jaar van de partij: al zeker twee West-Vlaamse debutanten, met Xandro Meurisse en Jelle Wallays. Ook Floris De Tier (13de in 2018, 24ste in 2017) zal met plezier naar Toscane afzakken. Beste West-Vlaamse resultaat tot nu toe: de vierde plaats van Vanmarcke in 2015.

Wallays in Tirreno

Wallays zal voor de eerste keer in zijn carrière Tirreno-Adriatico betwisten, nadat hij eerder al twee keer Parijs-Nice reed. Ook Nikolas Maes en Vanmarcke zijn erbij in Italië, terwijl Keukeleire en Lampaert voor De Koers naar de Zon kiezen. Het is nog onduidelijk hoe het programma van Tim Declercq eruitziet.

De knie van Stan Dewulf

Momenteel vertoeven twee West-Vlaamse profs in de ziekenboeg: Stan Dewulf en Benjamin Declercq. Laatstgenoemde onderging in december een operatie aan de linkerknie en mag halfweg januari de fietstrainingen hervatten. Hij zal de Vlaamse klassiekers sowieso missen. Ook Dewulf sukkelt met de knie. "Het is niet heel erg, maar het is wel een ambetant probleem. Daardoor kan ik over mijn programma nog niets met zekerheid zeggen."

Zieke Lampaert

De voorbije weken ook wat op de sukkel met zijn gezondheid: Yves Lampaert. "Het is altijd wel iets geweest: eerst sinusitis, daarna een lichte bronchitis. Ik heb daardoor wat achterstand opgelopen, maar oké, ik was nog nooit goed in december. Dat is niet leuk, maar het is al jaren zo." De drievoudige IJzeren Briek start zijn seizoen na stages in Calpe en de Algarve in de Ronde van Valencia. Daarna volgen de Ronde van Algarve, het openingsweekend in Vlaanderen, Parijs-Nice, Milaan-Sanremo, E3 BinckBank Classic, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen en Paris-Roubaix.

Ik heb in december wat achterstand opgelopen, maar oké, dat is al jaren zo

Yves Lampaert opent zijn seizoen in de Ronde van Valencia, Sep Vanmarcke in de Tour La Provence. (foto Belga), BELGA
Yves Lampaert opent zijn seizoen in de Ronde van Valencia, Sep Vanmarcke in de Tour La Provence. (foto Belga) © BELGA

Ploegmaat Valverde

Opmerkelijke aanwinst bij Movistar, als ploegmaat van Alejandro Valverde: Johan Jacobs, de 22-jarige Zwitser die in Middelkerke woont met zijn vriendin Charlotte Messelis, dochter van ex-crosser Yvan. De trainingsgezel van Timothy Dupont start in San Juan.

Het gedetailleerde wedstrijdprogramma van de West-Vlaamse profs

1 januari: cross Baal

Xandro Meurisse

2-7 januari: Zesdaagse Rotterdam

Lindsay De Vylder (met Jules Hesters)

4 januari: cross Gullegem

Xandro Meurisse

11 januari: beachrace Egmond-Pier-Egmond

Timothy Dupont, Thomas Joseph, Emiel Vermeulen

12 januari: BK veldrijden Antwerpen

Xandro Meurisse

12 januari: beachrace Zeebrugge

Emiel Vermeulen

25 januari: Kasteelcross Zonnebeke

Thomas Joseph

20-26 januari: La Tropicale Amissa Bongo

VC Roubaix: Emiel Vermeulen

21-26 januari: Tour Down Under

EF Education First: Jens Keukeleire

CCC: Guillaume Van Keirsbulck (eerste reserve)

26 januari-2 februari: Vuelta a San Juan

Cofidis: Piet Allegaert

Deceuninck-Quick.Step: Bert Van Lerberghe

30 januari-2 februari: Trofeo Mallorca

Arkéa-Samsic: Christophe Noppe

Lotto-Soudal: Harm Vanhoucke

Sport Vlaanderen-Baloise: Kevin Deltombe

2 februari: GP La Marseillaise

Circus-Wanty-Gobert: Tom Devriendt

Sport Vlaanderen-Baloise: Lindsay De Vylder, Edward Planckaert, Jordi Warlop

Cofidis: Julien Vermote

4-8 februari: Ronde van Saudi-Arabië

Vital Concept: Jens Debusschere

Circus-Wanty-Gobert: Timothy Dupont

Bingoal-Wallonie-Bruxelles: Eliot Lietaer, Arjen Livyns, Baptiste Planckaert

5-9 februari: Ronde van Valencia

Deceuninck-Quick.Step: Yves Lampaert

CCC: Guillaume Van Keirsbulck

Sport Vlaanderen-Baloise: Aaron Verwilst, Kevin Deltombe

5-9 februari: Ster van Bessèges

Circus-Wanty-Gobert: Tom Devriendt, Xandro Meurisse (onder voorbehoud), Pieter Vanspeybrouck

Sport Vlaanderen-Baloise: Lindsay De Vylder, Edward Planckaert, Jordi Warlop

VC Roubaix: Emiel Vermeulen

Cofidis: Julien Vermote

11-16 februari: Ronde van Oman

Circus-Wanty-Gobert: Timothy Dupont

Bingoal-Wallonie-Bruxelles: Eliot Lietaer, Arjen Livyns, Baptiste Planckaert

11-16 februari: Ronde van Colombia

Deceuninck-Quick.Step: Bert Van Lerberghe

13-16 februari: Tour La Provence

VC Roubaix: Mathias De Witte

Wanty-Gobert: Xandro Meurisse (onder voorbehoud)

Arkéa-Samsic: Christophe Noppe

CCC: Serge Pauwels

Deceuninck-Quick.Step: Stijn Steels

EF Education First: Sep Vanmarcke

Cofidis: Julien Vermote

14-15 februari: Ronde van Murcia

Circus-Wanty-Gobert: Tom Devriendt

CCC: Guillaume Van Keirsbulck

Sport Vlaanderen-Baloise: Aaron Verwilst, Kevin Deltombe

16 februari: Clasica de Almeria

Circus-Wanty-Gobert: Tom Devriendt

Sport Vlaanderen-Baloise: Edward Planckaert

19-23 februari: Ronde van de Algarve

Corendon-Alpecin: Floris De Tier (onder voorbehoud)

Circus-Wanty-Gobert: Tom Devriendt, Xandro Meurisse

Deceuninck-Quick.Step: Yves Lampaert

Lotto-Soudal: Nikolas Maes, Jelle Wallays

CCC: Guillaume Van Keirsbulck

19-23 februari: Ruta del Sol

Vital Concept: Jens Debusschere,

Corendon-Alpecin: Floris De Tier (onder voorbehoud)

Sport Vlaanderen-Baloise: Edward Planckaert, Aaron Verwilst, Jordi Warlop, Kevin Deltombe

Lotto-Soudal: Harm Vanhoucke

20-23 februari: Tour du Haut-Var

Cofidis: Piet Allegaert

CCC: Serge Pauwels

EF Education First: Sep Vanmarcke

20-23 februari: Ronde van Antalya

Tarteletto-Isorex met ??? (opties: Maxime De Poorter, Thomas Joseph, Gianni Marchand)

22 februari: WK piste Berlijn

Lindsay De Vylder (omnium)

23-29 februari: UAE Tour

Deceuninck-Quick.Step: Stijn Steels

23 februari-1 maart: Ronde van Hainan

Tarteletto-Isorex met ??? (opties: Maxime De Poorter, Thomas Joseph, Gianni Marchand)

29 februari: Omloop Het Nieuwsblad

EF Education First: Jens Keukeleire, Sep Vanmarcke

Deceuninck-Quick.Step: Yves Lampaert

Bingoal-Wallonie-Bruxelles: Eliot Lietaer, Arjen Livyns, Baptiste Planckaert

Lotto-Soudal: Nikolas Maes, Jelle Wallays

Arkéa-Samsic: Christophe Noppe

Sport Vlaanderen-Baloise: Edward Planckaert, Jordi Warlop

CCC: Guillaume Van Keirsbulck

29 februari: Faun-Ardèche Classic

Circus-Wanty-Gobert: Xandro Meurisse

1 maart: Drôme Classic

Circus-Wanty-Gobert: Xandro Meurisse

1 maart: Kuurne-Brussel-Kuurne

Wanty-Gobert: Timothy Dupont

EF Education First: Jens Keukeleire

Deceuninck-Quick.Step: Yves Lampaert

Lotto-Soudal: Nikolas Maes, Jelle Wallays (onder voorbehoud)

Bingoal-Wallonie-Bruxelles: Baptiste Planckaert

CCC: Guillaume Van Keirsbulck

Sport Vlaanderen-Baloise: Kevin Deltombe

3 maart: Le Samyn

Arkéa-Samsic: Christophe Noppe

Sport Vlaanderen-Baloise: Edward Planckaert, Jordi Warlop

VC Roubaix: Emiel Vermeulen

Lotto-Soudal: Jelle Wallays

7 maart: Strade Bianche

Corendon-Alpecin: Floris De Tier

Circus-Wanty-Gobert: Xandro Meurisse

Lotto-Soudal: Jelle Wallays

Parijs-Nice

EF Education First: Jens Keukeleire

Deceuninck-Quick.Step: Yves Lampaert

Tirreno-Adriatico

Lotto-Soudal: Nikolas Maes, Jelle Wallays

Milaan-Sanremo

EF Education First: Jens Keukeleire,

Deceuninck-Quick.Step: Yves Lampaert

Circus-Wanty-Gobert: Xandro Meurisse

Ronde van Catalonië

Corendon-Alpecin: Floris De Tier

Lotto-Soudal: Harm Vanhoucke

Settimana Coppi e Bartali

Bingoal-Wallonie-Bruxelles: Eliot Lietaer, Arjen Livyns

Timothy Dupont, Jens Keukeleire, Julien Vermote en Jelle Wallays vertoeven al aan de Costa Blanca om er op individuele basis de start van het seizoen verder voor te bereiden. Komende week volgen Kenny Molly, Serge Pauwels en Guillaume Van Keirsbulck hun voorbeeld. Ook heel wat teams trekken naar Calpe: Deceuninck-Quick.Step (met Tim Declercq, Yves Lampaert, Stijn Steels en Bert Van Lerberghe) van 6 tot 14 januari, Arkéa-Samsic (met Christophe Noppe) van 9 tot 21 januari, Sport Vlaanderen-Baloise (met Kevin Deltombe, Lindsay De Vylder, Edward en Emiel Planckaert, Aaron Verwilst en Jordi Warlop) van 9 tot 19 januari, Vital Concept (met Jens Debusschere) van 12 tot 21 januari, Bingoal-Wallonie-Bruxelles (met Eliot Lietaer, Arjen Livyns, Molly en Baptiste Planckaert) van 16 tot 24 januari en Tarteletto-Isorex (met Maxime De Poorter, Thomas Joseph en Gianni Marchand) van 29 januari tot 8 februari. En Keukeleire? Die zal er na de Tour Down Under nogmaals twee weken vertoeven, waarvan één met vriendin Sheena Maesen. Circus-Wanty-Gobert (met Jasper De Plus, Tom Devriendt, Timothy Dupont, Xandro Meurisse en Pieter Vanspeybrouck) trekt van 13 tot 24 januari dan weer naar het nabijgelegen Albir.Sep Vanmarcke bereidt de Vlaamse voorjaarsklassiekers, te beginnen met de Omloop Het Nieuwsblad, net zoals in 2019 voor op Franse wegen, met de Tour La Provence en de Tour du Haut-Var, waar hij vorig jaar de openingsrit won. Begin februari voegt hij ook een nieuwigheid aan zijn programma toe: een hoogtestage in de Sierra Nevada. Ook Harm Vanhoucke (Teide, maart) en mogelijks ook Lietaer (maart) zullen zich op hoogte op hun eerste seizoensdoelen voorbereiden. Vanhoucke zal dit seizoen met de Giro of Vuelta een grote ronde betwisten, terwijl Lietaer zich zal proberen te bewijzen in wedstrijden als de Settimana Coppi e Bartali en de Rondes van Slovenië, Oostenrijk en Burgos.Na Baal betwist Meurisse dit weekend ook de cross in Gullegem. Op 12 januari volgt nog het BK in Antwerpen. Dupont, Joseph en Emiel Vermeulen trekken op 11 januari naar Egmond-Pier-Egmond, terwijl Vermeulen een dag later ook van start zal gaan in de beachrace van Zeebrugge. Joseph betwist op 25 januari dan weer de Kasteelcross in Zonnebeke.Emiel Vermeulen is de eerste West-Vlaamse prof die dit seizoen op de weg in actie zal komen: van 20 tot en met 26 januari in La Tropicale Amissa Bongo in Gabon, waar hij een parcours op zijn maat vindt. Wint hij er, elf jaar na Maxime Vantomme, een rit? Vanaf 21 januari isKeukeleireaan de slag in de Tour Down Under met zijn nieuwe ploeg EF Education First. Het wordt voor de Bruggeling zijn eerste deelname in Australië. Van Keirsbulck is eerste reserve bij CCC, maar begint in principe in de Rondes van Valencia, Murcia en Algarve.Bert Van Lerberghe, kersverse aanwinst bij Deceuninck-Quick.Step opent zijn seizoen in de Ronde van San Juan in Argentinië. Zijn ploegmaats van dienst: Julian Alaphilippe en Remco Evenepoel. Ook van de partij: José Alvaro Hodeg, voor wie de Desselgemnaar de sprint zal moeten aantrekken, iets wat hij in februari ook zal doen tijdens de Ronde van Colombia. Ook van de partij in San Juan: Piet Allegaert, die er zijn allereerste wedstrijd voor het Franse Cofidis zal betwisten.De nieuwe Ronde van Saudi-Arabië (4 tot 8 februari) lokt vijf West-Vlamingen: Lietaer, Livyns, Baptiste Planckaert, Dupont en Debusschere. De eerste vier starten twee dagen later ook in Oman.Opmerkelijke vaststelling: de Tour La Provence (13 tot 16 februari) is populair bij onze profs, want met Mathias De Witte, Meurisse, Noppe, Pauwels, Steels, Vanmarcke en Vermote zullen er acht West-Vlamingen aan de start verschijnen. Ook de GP La Marseillaise (2 februari, met o.a. Vermote), Ronde van Valencia (5 tot 9 februari, met o.a. Lampaert en Van Keirsbulck), Ster van Bessèges (5 tot 9 februari, met o.a. Vermote en eventueel Meurisse), Ronde van Algarve (19 tot 23 februari, met o.a. Lampaert, Meurisse, Van Keirsbulck en Wallays) en Ruta del Sol (19 tot 23 februari, met o.a. Debusschere, De Tier en Vanhoucke) zijn in trek. De Tour du Haut-Var (21 tot 23 februari) schotelt twee aankomsten bergop voor: op de Col d'Eze en de Mont Faron. Serge Pauwels zal er zijn klimmershart kwijt kunnen, terwijl Allegaert en Vanmarcke vermoedelijk met minder motivatie zullen meerijden.Tarteletto-Isorex, dat met De Poorter, Joseph en Marchand drie West-Vlaamse profs telt, opent het seizoen in Turkije (Ronde van Antalya, 20 tot 23 februari) en China (Ronde van Hainan, 23 februari tot 1 maart). Welke provinciegenoot begint zijn campagne op Aziatische wegen?Lindsay De Vylder, de uit Oost-Vlaanderen ingeweken Anzegemnaar, wordt onze enige mannelijke vertegenwoordiger op het WK piste in Berlijn. De Vylder trekt na de Zesdaagse van Rotterdam mee op ploegstage, rijdt vervolgens de GP La Marseillaise en Ster van Bessèges en bereidt zich via een pistestage op Mallorca op de regenboogstrijd voor. In Berlijn zal De Vylder zich op het omnium focussen. Op het voorbije EK in oktober werd hij achtste.Op 7 maart staat de 14de editie van de Strade Bianche in Siena op het programma. Dit jaar van de partij: al zeker twee West-Vlaamse debutanten, met Xandro Meurisse en Jelle Wallays. Ook Floris De Tier (13de in 2018, 24ste in 2017) zal met plezier naar Toscane afzakken. Beste West-Vlaamse resultaat tot nu toe: de vierde plaats van Vanmarcke in 2015. Wallays zal voor de eerste keer in zijn carrière Tirreno-Adriatico betwisten, nadat hij eerder al twee keer Parijs-Nice reed. Ook Nikolas Maes en Vanmarcke zijn erbij in Italië, terwijl Keukeleire en Lampaert voor De Koers naar de Zon kiezen. Het is nog onduidelijk hoe het programma van Tim Declercq eruitziet.Momenteel vertoeven twee West-Vlaamse profs in de ziekenboeg: Stan Dewulf en Benjamin Declercq. Laatstgenoemde onderging in december een operatie aan de linkerknie en mag halfweg januari de fietstrainingen hervatten. Hij zal de Vlaamse klassiekers sowieso missen. Ook Dewulf sukkelt met de knie. "Het is niet heel erg, maar het is wel een ambetant probleem. Daardoor kan ik over mijn programma nog niets met zekerheid zeggen."De voorbije weken ook wat op de sukkel met zijn gezondheid: Yves Lampaert. "Het is altijd wel iets geweest: eerst sinusitis, daarna een lichte bronchitis. Ik heb daardoor wat achterstand opgelopen, maar oké, ik was nog nooit goed in december. Dat is niet leuk, maar het is al jaren zo." De drievoudige IJzeren Briek start zijn seizoen na stages in Calpe en de Algarve in de Ronde van Valencia. Daarna volgen de Ronde van Algarve, het openingsweekend in Vlaanderen, Parijs-Nice, Milaan-Sanremo, E3 BinckBank Classic, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen en Paris-Roubaix.Opmerkelijke aanwinst bij Movistar, als ploegmaat van Alejandro Valverde: Johan Jacobs, de 22-jarige Zwitser die in Middelkerke woont met zijn vriendin Charlotte Messelis, dochter van ex-crosser Yvan. De trainingsgezel van Timothy Dupont start in San Juan.1 januari: cross BaalXandro Meurisse2-7 januari: Zesdaagse RotterdamLindsay De Vylder (met Jules Hesters)4 januari: cross GullegemXandro Meurisse11 januari: beachrace Egmond-Pier-EgmondTimothy Dupont, Thomas Joseph, Emiel Vermeulen12 januari: BK veldrijden AntwerpenXandro Meurisse12 januari: beachrace ZeebruggeEmiel Vermeulen25 januari: Kasteelcross ZonnebekeThomas Joseph20-26 januari: La Tropicale Amissa BongoVC Roubaix: Emiel Vermeulen21-26 januari: Tour Down UnderEF Education First: Jens KeukeleireCCC: Guillaume Van Keirsbulck (eerste reserve)26 januari-2 februari: Vuelta a San JuanCofidis: Piet AllegaertDeceuninck-Quick.Step: Bert Van Lerberghe30 januari-2 februari: Trofeo MallorcaArkéa-Samsic: Christophe NoppeLotto-Soudal: Harm VanhouckeSport Vlaanderen-Baloise: Kevin Deltombe2 februari: GP La MarseillaiseCircus-Wanty-Gobert: Tom DevriendtSport Vlaanderen-Baloise: Lindsay De Vylder, Edward Planckaert, Jordi WarlopCofidis: Julien Vermote4-8 februari: Ronde van Saudi-ArabiëVital Concept: Jens DebusschereCircus-Wanty-Gobert: Timothy DupontBingoal-Wallonie-Bruxelles: Eliot Lietaer, Arjen Livyns, Baptiste Planckaert5-9 februari: Ronde van ValenciaDeceuninck-Quick.Step: Yves LampaertCCC: Guillaume Van KeirsbulckSport Vlaanderen-Baloise: Aaron Verwilst, Kevin Deltombe5-9 februari: Ster van BessègesCircus-Wanty-Gobert: Tom Devriendt, Xandro Meurisse (onder voorbehoud), Pieter VanspeybrouckSport Vlaanderen-Baloise: Lindsay De Vylder, Edward Planckaert, Jordi WarlopVC Roubaix: Emiel VermeulenCofidis: Julien Vermote11-16 februari: Ronde van OmanCircus-Wanty-Gobert: Timothy DupontBingoal-Wallonie-Bruxelles: Eliot Lietaer, Arjen Livyns, Baptiste Planckaert11-16 februari: Ronde van ColombiaDeceuninck-Quick.Step: Bert Van Lerberghe13-16 februari: Tour La ProvenceVC Roubaix: Mathias De WitteWanty-Gobert: Xandro Meurisse (onder voorbehoud)Arkéa-Samsic: Christophe NoppeCCC: Serge PauwelsDeceuninck-Quick.Step: Stijn SteelsEF Education First: Sep VanmarckeCofidis: Julien Vermote14-15 februari: Ronde van MurciaCircus-Wanty-Gobert: Tom DevriendtCCC: Guillaume Van KeirsbulckSport Vlaanderen-Baloise: Aaron Verwilst, Kevin Deltombe16 februari: Clasica de AlmeriaCircus-Wanty-Gobert: Tom DevriendtSport Vlaanderen-Baloise: Edward Planckaert19-23 februari: Ronde van de AlgarveCorendon-Alpecin: Floris De Tier (onder voorbehoud)Circus-Wanty-Gobert: Tom Devriendt, Xandro MeurisseDeceuninck-Quick.Step: Yves LampaertLotto-Soudal: Nikolas Maes, Jelle WallaysCCC: Guillaume Van Keirsbulck19-23 februari: Ruta del SolVital Concept: Jens Debusschere,Corendon-Alpecin: Floris De Tier (onder voorbehoud)Sport Vlaanderen-Baloise: Edward Planckaert, Aaron Verwilst, Jordi Warlop, Kevin DeltombeLotto-Soudal: Harm Vanhoucke20-23 februari: Tour du Haut-VarCofidis: Piet AllegaertCCC: Serge PauwelsEF Education First: Sep Vanmarcke20-23 februari: Ronde van AntalyaTarteletto-Isorex met ??? (opties: Maxime De Poorter, Thomas Joseph, Gianni Marchand)22 februari: WK piste BerlijnLindsay De Vylder (omnium)23-29 februari: UAE TourDeceuninck-Quick.Step: Stijn Steels23 februari-1 maart: Ronde van HainanTarteletto-Isorex met ??? (opties: Maxime De Poorter, Thomas Joseph, Gianni Marchand)29 februari: Omloop Het NieuwsbladEF Education First: Jens Keukeleire, Sep VanmarckeDeceuninck-Quick.Step: Yves LampaertBingoal-Wallonie-Bruxelles: Eliot Lietaer, Arjen Livyns, Baptiste PlanckaertLotto-Soudal: Nikolas Maes, Jelle WallaysArkéa-Samsic: Christophe NoppeSport Vlaanderen-Baloise: Edward Planckaert, Jordi WarlopCCC: Guillaume Van Keirsbulck29 februari: Faun-Ardèche ClassicCircus-Wanty-Gobert: Xandro Meurisse1 maart: Drôme ClassicCircus-Wanty-Gobert: Xandro Meurisse1 maart: Kuurne-Brussel-KuurneWanty-Gobert: Timothy DupontEF Education First: Jens KeukeleireDeceuninck-Quick.Step: Yves LampaertLotto-Soudal: Nikolas Maes, Jelle Wallays (onder voorbehoud)Bingoal-Wallonie-Bruxelles: Baptiste PlanckaertCCC: Guillaume Van KeirsbulckSport Vlaanderen-Baloise: Kevin Deltombe3 maart: Le SamynArkéa-Samsic: Christophe NoppeSport Vlaanderen-Baloise: Edward Planckaert, Jordi WarlopVC Roubaix: Emiel VermeulenLotto-Soudal: Jelle Wallays7 maart: Strade BiancheCorendon-Alpecin: Floris De TierCircus-Wanty-Gobert: Xandro MeurisseLotto-Soudal: Jelle WallaysParijs-NiceEF Education First: Jens KeukeleireDeceuninck-Quick.Step: Yves LampaertTirreno-AdriaticoLotto-Soudal: Nikolas Maes, Jelle WallaysMilaan-SanremoEF Education First: Jens Keukeleire,Deceuninck-Quick.Step: Yves LampaertCircus-Wanty-Gobert: Xandro MeurisseRonde van CataloniëCorendon-Alpecin: Floris De TierLotto-Soudal: Harm VanhouckeSettimana Coppi e BartaliBingoal-Wallonie-Bruxelles: Eliot Lietaer, Arjen Livyns