Emiel Vermeulen hervat competitie in GP Monseré

Stijn Moerman

Zaterdag wordt tussen Ieper en Beveren-Roeselare de zevende editie van de GP Jean-Pierre Monseré verreden. De 25-jarige Emiel Vermeulen uit Koolskamp kijkt er alvast naar uit om nog eens dicht bij huis te rijden. “Ik wil mij smijten, ook al is het mijn eerste koers na een rustperiode”, aldus de prof van het Franse Roubaix Lille Métropole.

“Na het BK in Binche heb ik een weekje rust ingelast, waardoor ik pas sinds deze week opnieuw op de fiets zit”, steekt Emiel Vermeulen (25) van wal. “Daarom weet ik niet goed wat ik mag verwachten van de GP Jean-Pierre Monseré, maar ik kijk er alvast naar uit om nog eens dicht bij huis te koersen. Als lid van een Franse ploeg is dat niet zo evident. Het is alvast een mooi parcours met onder meer die lus in het Heuvelland en heel onvoorspelbaar. De wedstrijd kan alle richtingen uit. Hoewel ik dus nog maar net de training hervat heb, kijk ik ernaar uit. Ik zal mij 100 procent smijten om goed voor de dag te komen.”

Pechfactoren

Na een prima seizoen in 2017 als neoprof voor het Franse Roubaix Lille Métropole – waarin hij onder meer tweede werd in Famenne Ardenne Classic, derde in de Gooikse Pijl, vierde in Lillers, achtste in het Kampioenschap van Vlaanderen in het eigen Koolskamp en tal van ereplaatsen in etappes van rittenkoersen – stond de Koolskampenaar gemotiveerd aan de start van de huidige campagne. Maar voorlopig blijven de resultaten uit, voornamelijk door pech.

“Ik had inderdaad meer van dit seizoen verwacht”

“Ik had er inderdaad meer van verwacht”, aldus Emiel. “Ik was goed begonnen in Bessèges, maar begin maart kwam ik zwaar ten val in Wanzele. Drie tanden kwijt, hersenschudding… Ik stond een drietal weken aan de kant en moest dus opnieuw beginnen. In Bretagne ging het de goede richting uit, maar in Duinkerke zat ik dan weer meer op het toilet dan op de fiets. Onlangs was ik wel goed in de Ronde de l’Oise, met onder meer een vijfde, zesde en achtste plaats in etappes, maar voor de rest heeft het dit seizoen nog niet meegezeten. Nochtans zijn mijn waarden en testen een heel stuk beter dan vorig seizoen, maar voorlopig blijven de resultaten uit. Ik blijf echter hard verder werken om het tij te doen keren.”

Resem mooie koersen

Na de GP Monseré rijdt Emiel GP de Pérenchies, GP Cerami en Tour de Wallonie. “Tegen TdW wil ik opnieuw in vorm zijn. Dat is mijn eerste doel. En daarna volgen er nog een hele resem mooie koersen zoals Koolskamp, Lichtervelde, Eurométropole… Die koersen liggen me. Ik wil er tonen dat ik een stuk sterker geworden ben en dat ik mijn plaats in het profpeloton waard ben.” (SM)