Emiel Vermeulen blijft jaar na jaar progressie boeken

Emiel Vermeulen. © foto Coghe
Stijn Moerman

De 27-jarige Emiel Vermeulen hoopte dit seizoen helemaal te ontbolsteren om vervolgens een stapje hogerop te zetten, maar van koersen kwam door corona niet veel in huis. De Koolskampenaar van Natura4Ever-Roubaix-Lille Métropole liet echter geen kans onbenut en behaalde al heel wat mooie ereplaatsen.

Emiel Vermeulen bewees van bij de start van het seizoen dat hij de afgelopen winter niet had stilgezeten. Na de Ronde van Gabon sprintte hij naar een vijfde en een zesde plaats in de Ster van Bessèges. “Ik was inderdaad goed aan het seizoen begonnen”, knikt de sympathieke Koolskampenaar. “Ik was er dan ook op gebrand om mij te tonen en na dit seizoen een stap hogerop te kunnen zetten, maar van koersen kwam uiteindelijk niet veel in huis. Na de GP Jean-Pierre Monseré, waarin ik twaalfde werd, volgde de lockdown. Daarin heb ik eerst wat rust ingebouwd om daarna vaak met Tim Declercq op pad te gaan. Het was constant zoeken naar het juiste evenwicht om in vorm, maar toch voldoende fris aan de herstart te komen. Ik ben daarin geslaagd. In tegenstelling tot andere jongens die tijdens de lockdown te veel getraind hadden.”

In augustus hervatte Vermeulen in twee Franse rittenkoersen: La Route d’Occitanie – La Dépêche du Midi en Tour Poitou-Charentes. “Dat waren wedstrijden die mij niet lagen, maar het was ideaal om weer in het juiste ritme te komen“, aldus Emiel, die een negende plaats versierde in de tweede rit van de Tour Poitou-Charentes. “Daarna volgenden enkele eendagswedstrijden die me wel moesten liggen en ik kon vlot mijn mannetje staan. Je moet natuurlijk altijd wat meeval hebben, maar met een derde plek in de Heistse Pijl, een achtste stek in GP d’Isbergues en een elfde plaats in Paris-Chauny mag ik niet klagen.”

Parijs-Tours afsluiter

Afgelopen weekend was het opnieuw bijna prijs voor Vermeulen, maar de zege in Paris-Connerré ging naar zijn ploegmaat Samuel Leroux. “We waren met vier man voorop en in de voorlaatste ronde ging mijn ploegmaats als eerste aan, waardoor ik wat gevangen zat erachter. Maar het belangrijkste was natuurlijk dat de overwinning voor de ploeg binnen was. Ik merk aan alles dat ik dit seizoen opnieuw een stapje vooruit heb gezet. Hopelijk kan ik dat volgend jaar dan tonen in een normaal seizoen en kan ik daarna een stapje hogerop zetten”, aldus Emiel, die ook volgend seizoen in de kleuren van Natura4Ever-Roubaix-Lille Métropole zal rijden.

Met zondag de semiklassieker Parijs-Tours zit het seizoen er al op voor de Koolskampenaar. “Er blijven maar weinig mooie koersen over dit seizoen. In Frankrijk is bijna al alles afgelast. Hopelijk wordt deze Parijs-Tours in extremis niet meer geannuleerd. Het is een wedstrijd die me wel ligt. Hopelijk kan ik het seizoen daar in schoonheid afsluiten om me dan klaar te stomen voor een mooi 2021. Een seizoen waarin er hopelijk weer normaal gekoerst kan worden en waar de supporters opnieuw hun pintje kunnen drinken langs de kant.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.