Ellen van Dijk wint voor het tweede jaar op rij Dwars door Vlaanderen bij de vrouwen

© belga
Redactie KW

De 32-jarige Nederlandse haalde het na 107,7 kilometer tussen Tielt en Waregem na een solo die ze had opgezet op zowat zestien kilometer van de finish. De Italiaanse Marta Bastianelli finishte als tweede voor de Nederlandse Lucinda Brand. Sofie De Vuyst werd zesde en beste Belgische.

Op zowat 30 kilometer van de finish vormde zich een kopgroep met daarin elf rensters. Dat waren De Vuyst, de Australische Gracie Elvin, de Poolse Katarzyna Niewiadoma, de Duitse Liane Lippert, de Italiaanse Marta Bastianelli met haar landgenotes Elena Cecchini en Elisa Longo Borghini, en Van Dijk, Lucinda Brand en Annemiek van Vleuten uit Nederland. Meteen werd duidelijk dat het peloton geen rol van betekenis meer zou spelen.

In de kopgroep volgde de ene uitval de andere op. Zo probeerde Gracie Elvin het eens net als Annemiek van Vleuten en Lucinda Brand. Niemand slaagde er echter in een solo op te zetten tot in volle finale Ellen van Dijk wel mocht wegstuiven. De Nederlandse nam zo de laatste zestien kilometer alleen voor haar rekening om zo naar haar eerste zege van het seizoen te rijden.

Ellen van Dijk wint voor het tweede jaar op rij Dwars door Vlaanderen bij de vrouwen
© BELGA

(

BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier