Wingene for Cycling organiseert eerste Dwars door Wingene en lonkt naar de Baloise Belgium Tour

© (Foto NS)
© (Foto NS)
Redactie KW

De Wingense wieleroorlog lijkt geluwd. Op zaterdag 10 juli staat Wingene for Cycling in voor de eerste Dwars door Wingene, een nationale interclub voor elites en beloften. In ons land de eerste interclub die, door de versoepeling van de coronamaatregelen, met een volle bezetting mag worden gereden.

Even recapituleren. Eind 2019 scheurde Wingene for Cycling zich af van De Stoempers. Met de idee om op 5 september 2020, vier dagen voor Wingene Koers, Dwars door Wingene te organiseren. Een rechter stak daar een stokje voor. “Op kerstavond 2019 werd onze pas opgerichte vzw gedagvaard”, herinnert Geert Vanhullebusch zich nog goed. “In februari 2020 besliste de rechter dat wij niet mochten organiseren tussen 15 augustus en eind september. Wij zijn koersliefhebbers, geen mensen die willen procederen. In overleg met het gemeentebestuur van Wingene en enkele ploegleiders zochten we een andere datum. Eerst kwamen we uit in het voorjaar, de derde zaterdag van maart, maar in oktober van vorig jaar beseften we al dat amateurs dan nog niet zouden mogen koersen. Nieuw overleg bracht ons bij zaterdag 10 juli. Het toeval wil dat dit in ons land voor elites en beloften de eerste interclub met volle bezetting wordt.”

Op 10 juli zullen ter hoogte van De Verrekijker 25 teams van zeven renners van start gaan. Voor een wedstrijd over twaalf ronden van 12,7 kilometer. “Met aankomst op de Tieltsesteenweg”, gaat Vanhullebusch verder. “Bruggen en Wagen verleende ons toelating. Op wat er vorig jaar gebeurde geven we geen commentaar meer. Laat ons hopen dat iedereen zijn eigen weg gaat. Onze start was moeilijk, maar ze kregen ons niet klein. We konden heel wat sponsors warm maken voor onze wedstrijd. Zelfs de Nationale Loterij. Met Jannie Haek, gedelegeerd bestuurder van de Nationale Loterij, zat ik in Torhout op de lagere school. In ons comité zit een grafisch ontwerper. We deden enkele voorstellen. Jannie was laaiend enthousiast. We krijgen rugnummers, kaderplaatjes en borden gesponsord door Lotto. Extra cachet voor onze koers.”

Wingene for Cycling is ambitieus en wil in de toekomst groeien. “We zaten met het gemeentebestuur van Wingene al rond de tafel om te proberen de Baloise Belgium Tour naar hier te halen”, aldus Vanhullebusch die eerder deze maand tijdens die Ronde van België als regulator fungeerde. (HF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.