Maxime Farazijn pakt bloemen in 48ste Avond van Langemark

Winnaar Maxime Farazijn geflankeerd door het bloemenmeisje Marleen Soete, organisator en schepen van sport Jean-Marie Callewaert, schepen Peter Vantomme, hoofdsponsors Jozef en Maria Lameire-Courtens, supporter Daniël Vermeersch en fans van Maxime Farazijn. © (Foto RB)

Voor de start van de 48ste avond van Langemark’ werden de West-Vlaamse kampioenen Anthony Debuy (elite zonder contract) en Lennert Cappan (beloften) gelauwerd door de organisator en schepen van sport Jean-Marie Callewaert en afgevaardigde Marc Tourlousse.

De 32 vertrekkers mochten 55 ronden van 1,250 km afdraaien in het avondcriterium van Langemark. Plaatselijk renner Jari Carpentier reed er de laatste wedstrijd van zijn wielercarrière. Een paar ronden voor het afvlaggen nam Maxime Farazijn de benen en hield na 1u34’30” fietsen op de meet nog 2 seconden over op Kenzie Boutté die mooi de spurt met drie won van de medevluchters.

West-Vlaams kampioen Anthony Debuuy werd derde en Giel Bruyneel vierde. Frederik Defreyne werd als vijfde op 35 seconden van de winnaar afgevlagd. (RB)