https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Fivé Trystan sprint naar achtste zege in Eernegem

© (Foto Coghe)
Redactie KW

Wielerclub Sport en Vermaak Eernegem, met aan het roer voorzitter Stefaan Brinckman, kregen voor hun wedstrijd voor Elite zonder contract en Beloften op kermiszaterdag 18 september, 43 renners aan de start.

Zij kregen 22 ronden of 116,6 km voor de wielen geschoven. In de vijfde ronde gaan onder impuls van onder andere Kenny Constant, Fivé Trystan en Van Impe Kevin (ex prof bij Quick-Step), negen renners aan de haal. De zes die konden aansluiten zijn: Jaromir Lannoo, Cédric Defreyne, Fabrizio Dekoning, Jens Vanoverberghe, de Amerikaan en ex prof Frank Eamon en Niels Vandyck.

Zij weten in een mum van tijd 40 seconden voorsprong uit te bouwen. In de achtste ronde wist het achtervolgende groepje te naderen tot op 20 seconden van de leiders maar verder kwamen ze niet. Integendeel, de leidersgroep bouwde haar voorsprong in de elfde ronde op tot één minuut, en dat bleef zo voor de rest van de wedstrijd.

Met z’n negen sprintten ze voor de overwinning en het was Trystan Fivé uit Denderleeuw die het haalde voor Cédric Defreyne en Jens Vanoverberghe. Voor Trystan Fivé is het zijn achtste zege van het seizoen.

De Amerikaan Frank Eamon werd vierde, Niels Vandyck finishte als vijfde, Fabrizio Dekoning eindigde als zesde, Ichtegemnaar Kenny Constant werd zevende, Jaromir Lannoo werd achtste en Kevin Van Impe werd negende.

Op 1’48” won Bruce Deboot de sprint van het achtervolgende groepje voor de Nederlander Peter Merx en Verdoolaeghe Bryan. (GC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.