Elite zonder contract Robin Alderweireld uit Veurne blikt terug op een geslaagd seizoen

Robin Alderweireld. © foto Bart
Redactie KW

Dit weekend sluit Robin Alderweireld zijn seizoen af in de traditionele cross in Middelkerke. Met een provinciale titel en een viertal overwinningen mag de Veurnenaar gerust spreken van een geslaagd seizoen.

Vorig weekend reed Robin nog de Krawatencross in Lille, ook zo’n klassieker op de crosskalender. “Ik had eigenlijk een moeilijke eerste wedstrijdhelft, waarschijnlijk was ik niet volledig hersteld van de cross in Maldegem twee dagen ervoor. Iedereen passeerde me en ik kon bijna niet volgen. Ongeveer halfweg ben ik er toch door gekomen en heb ik nog kunnen opschuiven tot de 28ste plaats. Dichter geraken was niet mogelijk op het snelle parcours”, verklaart de elite zonder contract.

Dat de renner van Cyclocrossteam MJ Wood een mooi seizoen achter de rug heeft, staat buiten kijf. In Knesselare, Kasterlee, Zingem en Beernem ging hij met de zegebloemen naar huis. In Zarren behaalde hij de West-Vlaamse titel bij de elite zonder contract, enkel belofte Thibaut De Smet finishte voor hem. Daarnaast werd hij, ondanks een gemiste wedstrijd, ook vierde in de eindstand van de Vlaamse Cyclocrosscup, een regelmatigheidsklassement van de B-crossen. Hij pakte daarin overigens ook de QM-tussensprintentrofee. “Ik ben inderdaad heel content met mijn seizoen, ik heb een mooie stap gezet in vergelijking met vorig jaar. Het enige wat me opviel, is dat mijn tweede seizoenshelft iets minder was dan de eerste helft. Misschien ben ik in het begin wat te enthousiast geweest?”

Val in buitenland

Robin is overigens blij dat hij min of meer gespaard is gebleven van tegenslagen, al viel zijn programma rond Nieuwjaar wel voor een deel in het water. “Ik had gepland om een reeks van drie buitenlandse crossen te rijden in Luxemburg, Zwitserland en Frankrijk. Op de eerste dag ging het echter mis: bij een kwalijke val op een boomwortel werd mijn heup geraakt. Uiteindelijk heb ik toen nog gecrost in Zwitserland, maar daarna zijn we teruggekeerd naar huis. Een kleine week heb ik wat gesukkeld met mijn rug en bekken en dat kwam wel ongelegen net voor het Belgisch kampioenschap. Het is uiteindelijk wel goed gekomen en nu ondervind ik er niets meer van.”

Na de laatste cross in Middelkerke neemt Robin wat rust om dan weer rustig op te bouwen richting de zomer. De BeMC-mountainbikemarathon begin mei is het eerste doel op zijn zomerkalender. Op 1 maart verandert hij overigens van ploeg. Bij Team Atom 6 Bikestore hoopt hij een mooier programma te rijden. (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier