Elite zonder contract Merlijn Decoster zegt het peloton straks vaarwel

Merlijn Decoster. © gf
Redactie KW

Elite zonder contract Merlijn Decoster zet na dit vreemde seizoen een punt achter zijn wielercarrière. De 25-jarige renner van CT Aluvano-Frituur De Flandrien-Yprauto rijdt in principe nog twee wedstrijden en het BK. “Ik wilde nog een jaar plezier maken met mooie resultaten in kermiskoersen, maar het is een afscheidsseizoen in mineur geworden.”

Merlijn zette bewust een stapje terug om nog eens uit te pakken in de kermiskoersen. Door de coronacrisis is van dat plan niet veel in huis gekomen. “Ik weet zelf niet hoe het met mijn conditie is, want er zijn bijna geen kansen om het te testen. Deze zomer heb ik vier oefenkoersen gereden. Dat ging verrassend goed, ik zat ook direct mee in de finale. Maar met 175 aan de start op zo’n parcours, dat is niet waarvoor je begint te koersen.” Zijn laatste officiële wedstrijd was op 2 augustus in Frankrijk. “Die koers eindigde op een massasprint, wat jammer was. Sindsdien is het op veel plaatsen in Frankrijk code rood geworden. Ik heb dan ook beslist om geen onnodige risico’s te pakken.”

De recent naar Diksmuide uitgeweken Oostendenaar zal enkel nog in Varsenare en Lichtervelde een rugnummer opspelden. Ook voor het Belgisch kampioenschap heeft hij zich nog ingeschreven. “Daarna stop ik ermee. Het stond eigenlijk voor het seizoen al vast, maar ik had het nog niet aan de grote klok gehangen. Het is sowieso moeilijk te combineren met mijn nieuwe job als werfleider. Als ik koers, wil ik het goed doen. Ik ben ook gewend van resultaat te rijden.”

Merlijn blikt wel met een goed gevoel terug op zijn wielerloopbaan. “Ik heb tussen de profs kunnen rijden en grote beloftekoersen gereden. Ook dat jaar bij een Franse ploeg was een mooie ervaring. Langs de andere kant had ik elk jaar wel mijn dosis pech. Het was lange tijd mijn doel om er mijn beroep van te maken, maar onder andere door die pech is dat niet gelukt. Ik hoop in mijn laatste wedstrijden natuurlijk nog mooie prestaties neer te zetten.” (AC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.