Elite zonder contract Kenzie Boutté is uitstekend op dreef

Kenzie Boutté. © foto Coghe
Redactie KW

Kenzie Boutté is terug! Na een sabbatjaar, waarin hij zich richtte op het bouwen van zijn nieuwe woning, was het de bedoeling om in 2020 weer wekelijks een rugnummer op te spelden. Door corona viel zijn voorjaar in het water, maar ondertussen rijdt hij opnieuw van koers naar koers. En zijn snelle benen is hij niet verloren.

Dat er nergens wedstrijden zijn, je zal het Boutté niet horen zeggen. De kalender van Cycling Vlaanderen ziet er inderdaad magertjes uit, maar over de taalgrens kan er wel gekoerst worden. “De voorbije weken ben ik telkens bij de Waalse nevenbonden gaan koersen. Ideaal is dat wel niet. Je moet er een heel stuk voor rijden, de putten in de weg zijn niet op twee handen te tellen en gedubbelde renners mogen gewoon weer aansluiten. Maar het is beter dan niets. En ik ben niet de enige die er zo over denkt. De renners van Dovy, Gaverzicht, WT Decock… Er staat een pak mooi volk aan de start en er wordt serieus hard gereden”, grijnst de 27-jarige elite zonder contract.

En toch doet de snelle man van WT Ieper het niet onaardig. Sterker nog: hij doet het uitstekend. Zo behaalde hij vorig weekend nog twee toptienplaatsen. “Zaterdag werd ik zelfs tweede! In de sprint werd ik enkel geklopt door Rutger Wouters. Het moment zelf had ik geen flauw idee wie dat was. Iemand in een zwarte trui, dacht ik (lacht). Pas achteraf vernam ik dat hij nog Belgisch kampioen bij de elite zonder contract is geweest, jaarlijks goed is voor tal van zeges en onlangs nog het BK tijdrijden won. Blijkbaar toch geen sukkelaar.”

Een dag later was het opnieuw bijna prijs voor de Zonnebekenaar die nu in Komen ten Brielen woont. “Het is jammer dat ik in de spurt wat ingesloten geraak, anders zat er misschien wel meer in dan een vijfde plaats. Maar ik ben content met mijn weekend. Het motiveert me om nog even door te gaan. En ook volgend jaar ga ik er weer vol tegenaan.” (BVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.