Elite zonder contract Kenny Roelandt gaat voor constant veldritseizoen

Kenny Roelandt. © foto Coghe
Redactie KW

Er zijn nog zekerheden in het vreemde jaar 2020. Dat Kenny Roelandt zonder ongelukken goed is voor een pak ereplaatsen in de Vlaamse B-crossen bijvoorbeeld. De veldrijder uit Bekegem is al jaren een vaste waarde bij de elitecrossers zonder contract en is ook nu weer uitstekend aan het seizoen begonnen.

Zelf ben ik ook tevreden met de start“, knikt Roelandt. “In de B-crossen ben ik nog niet buiten de top zes gevallen en ook tussen de profs in Lokeren was het niet superslecht. Je merkt natuurlijk dat het niveau in die veldritten een pak hoger ligt. Ik finishte er als 40ste, in de buurt van de jongens waar ik wekelijks mee strijd. Daar kan ik wel mee leven.”

Prestaties die we ondertussen gewoon zijn van de Bekegemnaar, maar toch is het dit seizoen een tikkeltje anders crossen. Zo rijden de beloften en elite zonder contract voorlopig apart, is er maar een beperkt aantal aanwezigen toegelaten en valt er geen prijzengeld te verdienen. “Maar liever zo dan helemaal geen cross. Het is wat aanpassen zonder de beloften erbij en het is vervelend dat er in West- en Oost-Vlaanderen amper B-crossen zijn. Vorig weekend ben ik gaan crossen in Hechtel, dat is al snel 2,5 uur rijden. In een normaal seizoen kun je dan wat van de kosten recupereren met je prijzengeld, maar dat zit er nu niet in. Eigenlijk moet je er veel voor over hebben, dit jaar nog meer dan anders. Maar ik zou het niet kunnen laten. Veldrijden is mijn passie en ik doe het nog altijd even graag”, vertelt de 33-jarige crosser van CT Houtland-Westkust.

Morgen moet hij minder ver, dan start hij in de Superprestige in Ruddervoorde. “Ik kijk ernaar uit. Normaal ligt het parcours relatief droog en dat ligt me wel. Beter dan de zware moddercrossen alleszins. Wat mijn ambities nog zijn dit seizoen? Zoals altijd ga ik proberen om zo constant mogelijk te presteren. Maar het is in de gegeven omstandigheden moeilijk om ver vooruit te kijken. Ik hoop vooral zo veel mogelijk te kunnen crossen“, besluit de tweevoudige West-Vlaamse kampioen. (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier