Elite zonder contract Kenny Constant moet forfait geven voor thuiskoers in Eernegem

Geen Kenny Constant in Eernegem na een zware valpartij. © foto Coghe
Stijn Moerman

Zaterdag strijden de elite zonder contract en beloften in Eernegem voor de bloemen. Een wedstrijd die altijd met stip in de agenda van Kenny Constant staat. Maar de 27-jarige Ichtegemnaar moet geblesseerd forfait geven.

“Om wat ritme op te doen met het oog op die thuiskoers nam ik vorige zaterdag deel aan de LWU-koers in Poeke”, aldus Constant. “Toen we een waaier aan het trekken waren, liet ik me even uitzakken. Net op dat moment deed een andere renner dat ook en kwamen we in contact. Resultaat: vol over de kop. Mijn elleboog, schouder, ribben… alles is gekneusd. Mijn elleboog hebben ze zelfs moeten naaien. Veel vlees was er niet meer, waardoor ze me afgeraden hebben om deze week op mijn fiets te kruipen. Als de wonde terug zou opengaan, zou het moeilijk te dichten zijn. Ik mocht dus meteen een kruis maken over mijn thuiskoers.”

Eerste zware val

“Bovendien ben ik alles behalve fris, want mijn nachtrust is minder door de pijn. Maar blijkbaar valt de schade goed mee als ik hoor van andere renners welke zware val ik gemaakt heb. Het moet zijn dat ik een goede engelbewaarder heb. Ah, ik mag niet klagen. Het is mijn eerste zware val in mijn 20-jarige carrière. Maar op die thuiskoers rust er precies toch een vloek. Het criterium heb ik al eens gewonnen, maar de gewone koers nog nooit. Vorig jaar mocht het met mijn tweede stek net niet zijn en al de jaren ervoor kreeg ik telkens met materiaalpech af te rekenen…”

Maar met de interclub in Ichtegem begin oktober krijgt Constant nog een herkansing voor eigen volk. “Hopelijk ben ik tegen dan weer in orde. Zeker voor mijn familie, die altijd massaal van de partij is bij zo’n thuiskoersen. Ze leven met mij mee. We proberen er sowieso nog het beste van te maken, maar het is een rampseizoen. Na vorig jaar – waarin ik negen keer won en 42 keer top vijf reed – hoopte ik te bevestigen. Corona gooide echter roet in het eten. En ik was ook even op de sukkel met mijn heup. Buiten mijn zege in Gommegnies heb ik dit seizoen nog geen potten gebroken. Hopelijk kan ik toch nog iets tonen in de resterende koersen”, besluit Kenny Constant.

Ezc en beloften in Eernegem

Zaterdag organiseert KVC Sport en Vermaak Eernegem een wedstrijd voor elite zonder contract en beloften. Start om 15 uur, aankomst omstreeks 17.30 uur. Alle formaliteiten aan café De Buizestove, Stationsstraat 174. Gezien de coronamaatregelen is er geen prijsdeling.

Parcours (19 ronden van 6,2 km): start Stationsstraat, Westkerkestraat, Bruggestraat, Achterstraat, Leliestraat, Aartrijkestraat, Zedelgemsesteenweg, Biezestraat, Stationsstraat. (GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.