Elite zonder contract Kenneth Van Compernolle ziet coronavirus nu ook veldrijden teisteren

Kenneth Van Compernolle. (gf)
Stijn Moerman

Ook voor de crossers zijn het sombere tijden. De competitie staat on hold en het is koffiedik kijken wanneer er hervat mag worden. Elite zonder contract Kenneth Van Compernolle (32) moet dus hopen op een selectie voor de profcrossen om nog in actie te komen. “Het is bang afwachten hoe alles evolueert”, aldus de Beernemnaar.

De 32-jarige Kenneth Van Compernolle was alvast prima aan het nieuwe veldritseizoen begonnen. De Beernemnaar opende met een achtste stek in Herentals, werd eveneens achtste in Kasterlee en vijfde in Hechtel. Daarnaast nam hij ook deel aan de Poldercross in Kruibeke en de Superprestige in Ruddervoorde. “Mijn start was zeker niet minder dan andere jaren, hoewel de voorbereiding heel anders verlopen is. Ik heb deze zomer geen wegkoersen kunnen betwisten, maar ik ondervind er blijkbaar niet te veel last van. In Herentals stond ik er meteen, terwijl ik normaal pas vanaf november onder stoom kom. Al scheelt het natuurlijk dat we dit seizoen niet met de beloften moeten samenrijden.”

Met de nieuwe coronamaatregelen is het voorlopig even gedaan met crossen. “Tenzij we natuurlijk mogen deelnemen aan de profcrossen. Maar de interesse zal natuurlijk groot zijn. Ik heb me alvast ingeschreven voor alle grote veldritten en zie dan wel waar ik mag starten. Of ik dit weekend mag starten in de Koppenbergcross weet ik nog niet. Ik hoorde dat de beloftenwedstrijd alvast niet plaatsvindt, waardoor die ook bij ons zullen willen starten. We zullen dus pas last minute weten of we erbij zijn of niet.”

Wat met vorig BK?

De Beernemnaar laat niets aan het toeval over en blijft zo goed mogelijk trainen. “In de voorbereiding heb ik ook altijd getraind met het gedacht dat we zouden kunnen crossen en dat zal ik de komende weken blijven doen. Ik blijf doen wat ik moet doen, al is dat niet altijd evident zonder echt doel voor ogen. Het zal dus niet altijd met het mes tussen de tanden zijn op training. Bovendien is de combinatie van de cross met mijn job op de groendienst van Beernem en mijn gezin met twee kinderen niet altijd even gemakkelijk. Maar zolang ik me amuseer en nog wat niveau haal, ga ik ermee verder.”

Naast de onzekerheid over het crossen ligt er nog iets anders op de maag van Kenneth: de zaak Wietse Bosmans. “Vorig jaar was ik op het BK in Antwerpen tweede geworden na Wietse, maar na de wedstrijd liet hij afwijkende resultaten noteren bij een dopingcontrole. Ondertussen zijn we acht maanden verder en is er nog altijd geen uitspraak. Het zou leuk zijn om wat duidelijk te hebben, want zo’n Belgische titel maakt een groot verschil voor mij. Ik heb al een paar keer geïnformeerd, maar weet nog altijd niets meer. Hopelijk maken ze hier nog werk van.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.