Elite zonder contract Jochen Deweer mikt op GP Jules Van Hevel

Jochen Deweer mocht dit jaar al twee keer het zegegebaar maken. © foto Coghe
Redactie KW

Na enkele koersluwe maanden breekt er voor Jochen Deweer nu een maand aan waarin er toch nog redelijk wat perspectief is. Zijn voornaamste doel is de GP Jules Van Hevel in Ichtegem, waar hij vorig jaar zegevierde.

“Dit seizoen is er eentje geworden waarin het vooral heel moeilijk was om koersen te plannen. Na de lockdown wou ik vanaf juli weer de draad opnemen, maar ik betreur het dat veel organisatoren (te) snel beslist hebben om hun wedstrijd af te gelasten, zonder overleg met bijvoorbeeld Cycling Vlaanderen. Dat heeft ervoor gezorgd dat het een drietal maanden werd met omzwervingen langs nevenbonden en het buitenland, maar vooral met weinig perspectief.”

Toch niet zegeloos

“Gelukkig nam Cycling Vlaanderen zelf geregeld initiatief met oefenkoersen, zoals op het circuit van Zolder. Dat heeft ervoor gezorgd dat mijn grootste vrees – een seizoen zonder overwinning – niet uitgekomen is. Tamelijk onverwacht was ik op 25 augustus de snelste in Zolder, nadat ik perfect gelanceerd werd door ploegmaat Ruben De Marez. Met het werk dat hij verzet heeft in de laatste ronde zat ik in een zetel, ik moest het gewoon afmaken”, verklaart de elite zonder contract van Dovy Keukens-FCC, die vorig weekend ook zegevierde in het Waalse Callenelle.

Op de kalender van de Harelbekenaar staan nog twee wedstrijden met stip aangeduid: het Belgisch kampioenschap in Lokeren en – misschien nog iets belangrijker – de GP Jules Van Hevel in Ichtegem. “Vorig jaar zat ik in Ichtegem in de kopgroep zowat ‘gevangen’ tussen twee mannen van Lotto Soudal (Florian Vermeersch en Sander De Pestel, red.), maar ik wist hen toch te verschalken in de sprint. Dit jaar zal ik dus wel in het oog gehouden worden, er wordt wel wat van mij verwacht. Aangezien het de enige interclub is die er nog rest voor elite zonder contract zal deze koers ook wel de nodige aandacht van toeschouwers en pers genieten, ik voel me dus wel een beetje verplicht om goed te presteren.”

Volgend seizoen blijft de 29-jarige Deweer alvast Dovy Keukens-FCC trouw. Elk jaar maakt hij van de Beker van België een doel. Aangezien dit seizoen alle manches werden afgelast, is hij dubbel gemotiveerd voor de editie van volgend jaar. “Ik zou al tevreden zijn als we volgend jaar een voor 80 procent normaal voorjaar krijgen. Ik ben toch altijd op mijn best in het voor- en najaar, de extreme hitte in de zomer ligt mij een stuk minder.” (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier