Elite zonder contract Jari Vandenbussche uit Roeselare stoomde zich via de strandraces klaar voor het nieuwe seizoen

Jari Vandenbussche. © foto Coghe
Stijn Moerman

Zondag wordt het beachraceseizoen afgesloten met De Classic in Bredene. Een van de vaste waarden deze winter op het strand was de 23-jarige Jari Vandenbussche. De Roeselarenaar deed het voortreffelijk en mocht in de vorige strandrace – eveneens in Bredene – twee keer naar het podium.

“Op zaterdag stond de Corporate Race op het menu. Met onze ploeg Chaletpark De Blekker-Soigneursvélo Cycling Team hadden we op voorhand gehoopt op het podium, maar tot onze eigen verrassing wonnen we de wedstrijd. Ook de dag erop in de Duorace – die ik reed met prof Emiel Vermeulen uit Koolskamp – kende ik een goede dag. Dat had ik niet meteen verwacht voor mijn tweede race in hetzelfde weekend. Met onze tweede plaats waren we heel tevreden. Meer zat er ook niet in, want winnaars Klaas Vantornout en Pieter Ghyllebert waren te sterk. Ze reden van bij de start weg en we hebben hen niet meer gezien.”

Beste winter ooit

“Zondag sluit ik mijn winter af met De Classic in Bredene. Als de storm geen roet in het eten gooit tenminste. Dat wordt dan mijn zesde of zevende wedstrijd op het strand. Ik denk dat mijn 33ste plaats in het Nederlandse Egmond mijn minste resultaat was. Voor de rest mag ik tevreden zijn. Ook al waren deze races geen doel. Ze dienden puur als voorbereiding op het nieuwe wegseizoen. Ik trek alvast met een goed gevoel richting dat nieuwe wegseizoen, want ik kende een van mijn beste winters ooit. Door de extra duurtrainingen met mijn mountainbike en de strandraces voel ik dat ik toch wat aan kracht gewonnen heb.”

“Normaal gezien rijd ik het clubkampioenschap in Meulebeke waarna ik een tweetal weken rust inlas. Pas daarna vlieg ik erin op de weg. Ik hoop alvast beter voor de dag te komen dan vorig seizoen. Toen kende ik een slechte winter en was ik nergens in het voorjaar. En er was ook de onzekerheid over het voortbestaan van mijn toenmalige ploeg. Maar sinds ik lid werd van Chaletpark De Blekker-Soigneursvélo Cycling Team ging het de goede richting met mij uit. Hopelijk kan ik dat dit seizoen bevestigen. Ik hoop een constant seizoen te rijden en toch een paar wedstrijden te winnen in het kermiskoersencircuit. Specifieke wedstrijden heb ik niet op het oog, al hoop ik wel sterk voor de dag te komen in de koersen rond Roeselare en Lichtervelde, waar respectievelijk mijn ma en mijn pa wonen”, besluit Jari, die werkt als magazijnier bij Metafox in Ardooie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier