Elite zonder contract Gil D’Heygere (23) toont zich tussen de profs: “Wil na dit seizoen profcontract”

Gil D’Heygere (23) wil volgend jaar graag een stapje hoger zetten. (foto VDB)
Gil D’Heygere (23) wil volgend jaar graag een stapje hoger zetten. (foto VDB)
Redactie KW

Sedert dit jaar rijdt elite zonder contract Gil D’Heygere (23) voor de continentale formatie van Tarteletto-Isorex. Vorige week stak hij met een zevende stek in de Sint-Elooisprijs in Ruddervoorde al de neus aan het venster tussen de profs. Nu hoopt hij dit nog geregeld te mogen herhalen de komende weken en maanden.

“Ruddervoorde was nu niet meteen een superzware koers, maar er werd vooral zeer snel gereden. 48 km/u gemiddeld, dan is het natuurlijk wel moeilijk om weg te geraken en vooral weg te blijven. Er was elke keer wel een ploeg die niet mee was, dus dan rijden ze het gat toch gewoon weer dicht. Zoals zo dikwijls in Ruddervoorde werd er gesprint voor de zege. Ik ben wel tevreden met mijn zevende plaats, maar er had misschien wel iets meer in gezeten. Iets te vroeg in de wind komen te zitten, dan verlies je wel gemakkelijk een paar plaatsen.”

Vlaamse Strade Bianche

Dit weekend staat er geen koers op het programma voor de 23-jarige sportman, maar wel volgende week. Dan rijdt hij Dwars door het Hageland (zeg maar ‘de Vlaamse Strade Bianche’), of de Elfstedenronde in en rond Brugge. Welke van de twee het wordt, is op dit moment nog niet gekend. “Of ik een voorkeur heb? Niet echt, het zijn twee verschillende soorten koersen. Dwars door het Hageland is een koers die qua niveau meer aanleunt bij het interclubniveau waarop ik de vorige seizoenen reed, en ook qua parcours ligt het me misschien beter. De Elfstedenronde is van een niveau hoger, dus iets moeilijker, maar ik zou natuurlijk ook graag eens weten waar ik in zo’n koers dan terechtkom. Beiden zijn dus goed.”

Ambities

Dit jaar maakte de Olsenaar de overstap van GM Recycling Team naar het continentale Tarteletto-Isorex, waarmee hij als elite zonder contract vaak tussen de profs te zien zal zijn. “Momenteel combineer ik dit nog met een job bij Velo-Loft, een fietsenwinkel in Nazareth. Mijn ambitie is al altijd geweest om ooit effectief een profcontract in de wacht te slepen en ik hoop me dit seizoen voldoende te kunnen tonen om ergens opgepikt te worden. Op dat vlak heb ik wel het geluk om nu bij een continentaal team te rijden dat ook de profkoersen rijdt, want de gewone clubteams hebben dit jaar eigenlijk nog niets kunnen rijden. Wanneer we de komende maanden een ‘gewone’ interclub rijden, moet ik echt wel kunnen meedoen voor de prijzen. Bij profwedstrijden is dat natuurlijk wat moeilijker, het niveau is echt niet te onderschatten, maar ook daar wil ik me op de gepaste momenten tonen.”

(RR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.