Elite zonder contract Benjamin Beauprez start seizoen voor eigen volk in Langemark

Benjamin Beauprez rijdt dit seizoen voor CT Atom 6. © gf
Redactie KW

Beginnen met een thuiskoers, mooier kan toch niet? En dus verschijnt Benjamin Beauprez zaterdag enorm gemotiveerd aan de start van de oefenwedstrijd in Langemark. Normaal had de 28-jarige elite zonder contract half maart zijn seizoen moeten openen, maar toen kwam corona de kop opsteken…

Het voorjaar is nooit de favoriete periode geweest van Benjamin Beauprez om in te koersen, maar wachten tot de zomer? Dat was nu ook niet de bedoeling. De Langemarkenaar had het plan om vanaf half maart in competitie te treden, maar daar stak het coronavirus een stokje voor.

“En zo is het wel erg lang geleden dat ik nog een koers heb gereden”, lacht Benjamin. “Van oktober vorig jaar. En toen moest ik nog opgeven met een lumbago ook (grijnst). Je kan dus wel begrijpen dat het begint te kriebelen om er weer in te vliegen. Zeker omdat je een hele winter hard traint om klaar te zijn voor die eerste koersen. Plots vallen die weg en dan sta je daar met je goede benen. Ik ben dan ook heel content dat we deze maand al opnieuw kunnen koersen. Mijn seizoen kan eindelijk beginnen en het is leuk dat dat in Langemark kan gebeuren. Koersen dicht bij huis is altijd een beetje speciaal, hé.”

Specifieke ambities heeft Beauprez evenwel niet. De 28-jarige elite zonder contract wil zich in de eerste plaats amuseren en hoopt met een positief gevoel over de meet te kunnen komen. “Zonder wedstrijden is het altijd moeilijk om in te schatten hoe het met de conditie gesteld is. Op training verloopt alles goed, maar koersen is nog iets anders. Ik denk dat de vorm wel oké is, maar dat zal ik morgen pas zeker weten.”

Cycling Team Atom 6

En zo komt het dat we Benjamin nog niet in zijn nieuwe outfit aan het werk hebben gezien. Na vier seizoenen bij WT Decock-Van Eyck-Devos Capoen maakte hij afgelopen winter de overstap naar het Cycling Team Atom 6. “Ik heb me altijd geamuseerd bij mijn vorige team en we zijn dan ook als vrienden uit elkaar gegaan. Het was echter tijd voor iets nieuws en bij CT Atom 6 krijg ik de vrijheid om mijn eigen ding te doen. Het plan was om dit voorjaar koersen bij de nevenbonden en bij Cycling Vlaanderen te combineren, maar dat is er dus niet van gekomen. Het zal allemaal deze zomer moeten gebeuren”, besluit de zaalwachter in de sporthal van Langemark. (BVS)

Ezc en beloften oefenen in Langemark

Op zaterdag 11 juli organiseert het feestcomité van Sint-Juliaan een wedstrijd voor eliterenners zonder contract en beloften. De inschrijvingen gebeuren vanaf 13 uur in café ‘t Westland, Brugseweg 61.

De start is om 14.30 uur in de nabijheid van de fietsenzaak van de plaatselijke deelnemer Jari Carpentier. De aankomstlijn ligt ter hoogte van café ‘t Westland. Aankomst wordt rond 17.30 uur verwacht. Rugnummers moeten terug bezorgd worden in de zomerbar in de Felix Nadarstraat.

Parcours (119 km of 14 ronden): Brugseweg, Felix Nadarstraat, Roeselarestraat, Schipstraat, Onze-Lieve-Vrouwstraat, Zonnebekestraat, Brugseweg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier