Elite Mieke Docx hoopt dit seizoen nog een kermiskoers te winnen

Mieke Docx. © foto Paul Hinninck
Redactie KW

Na een maandenlange onderbreking trekt ook het vrouwenpeloton zich langzaam weer op gang. Mieke Docx (24) graaide in Zolder meteen een vijfde plaats mee, al zat er wellicht meer in. “Het was in de laatste ronde een vreemd gevoel om weer in de finale van een wedstrijd te zitten”, lacht de Koksijdse.

Bij de start van de coronacrisis had de eliterenster 14 koersdagen op de teller, met onder andere de Tour Down Under en de Ronde van Valencia. “Ik was waarschijnlijk zelfs de enige Belgische met zoveel koersdagen. Daar ben ik wel blij om, want zo heb ik toch al kunnen kijken hoe mijn winter geweest was. Toen duidelijk was dat corona de koersen zou stilleggen, heb ik van mijn trainer twee weken rust moeten nemen. Daarna heb ik bewust niets speciaals gedaan, want mijn trainingsschema was al best stevig. Het is me gelukt om de moral hoog te houden, maar ik ben echt nog niet zo zeker dat alles zal doorgaan.”

Te ver in sprint

Tijdens haar eerste wedstrijd na de lange onderbreking wist de renster van Doltcini-Van Eyck zich zondag meteen te onderscheiden. “Het was super om weer te kunnen koersen. Het ging eigenlijk heel goed en ik heb aanvallend kunnen koersen.” Halfweg vond Docx aansluiting bij twee leiders, waardoor uiteindelijk een kopgroep van zeven ontstond. “Ik was wel niet zo tevreden van mijn spurt. De finish op het circuit in Zolder ligt na een lang oplopend stuk, met de wind pal op kop. Ik wilde dus zeker niet te vroeg aanzetten, maar heb uiteindelijk te lang gewacht. Een podium zat er dus wel in.”

Voor de Koksijdse is het vooral belangrijk om elk jaar opnieuw een stapje vooruit te zetten. In de Ardennenklassiekers en Amstel Gold Race hoopt ze haar klimmersbenen te kunnen gebruiken. “Eind juli gaan we met de ploeg naar Spanje voor een aantal wedstrijden, onder andere Durango-Durango. Dat moet me liggen, want er zit een steil klimmetje in. Daarnaast hoop ik ook een zege in een kermiskoers mee te pikken. Ook op het BK tijdrijden in Koksijde wil ik natuurlijk een mooie tijd neerzetten. Het BK op de weg in Anzegem is ook een doel. Beter doen dan vorig jaar zal echter niet gemakkelijk zijn”, verwijst ze naar haar knappe vierde plaats én de zege van toenmalig ploeggenote Jesse Vandenbulcke. (AC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten