Elite Jade Lenaers aan de slag in Tour Cycliste Féminin International de l’Ardèche

Jade Lenaers trok met haar ploeg op stage naar Oostenrijk. © gf
Stijn Moerman

De 18-jarige Jade Lenaers was in de Dubai Women’s Tour in februari prima begonnen aan haar eerste seizoen bij de dames elite, maar dan gooide corona roet in het eten. De Dentergemse van Doltcini-Van Eyck liet het niet aan haar hart komen, bleef gemotiveerd trainen en focuste zich ondertussen op haar laatste jaar handel aan De Reynaert in Tielt.

Met haar diploma op zak kon ze zich deze zomer volledig focussen op de koers en sinds donderdag neemt ze deel aan de Franse zevendaagse rittenkoers Tour Cycliste Féminin International de l’ Ardèche. “Dat wordt een serieuze test”, zegt Jade, wanneer ze dinsdag met de wagen op weg was naar de Ardèche. “We krijgen er bijna iedere dag een pittige omloop voor de wielen. We zien wel wat het geeft. Als eerstejaars moet ik de lat niet te hoog leggen. Ik ben vooral blij om weer te kunnen koersen en hoop er veel bij te leren, net zoals in Dubai. Dat was een zotte ervaring. En succesvol voor de ploeg met een ritzege voor Nicole Steigenga. Hopelijk is het in Frankrijk opnieuw raak.”

“Hoe ik corona beleefd heb? Zoals iedereen hoopte ik zo snel mogelijk weer te koersen, maar toen dat niet het geval bleek, ben ik gewoon blijven trainen. Het was een voordeel dat we wisten dat er ons een stage in Oostenrijk te wachten stond. Dat motiveerde toch wat. En we hadden het geluk dat we niet in ons kot moesten blijven zoals in andere landen het geval was. Het voordeel aan die coronamaanden was dat ik mij kon toeleggen op mijn laatste jaar handel. Volgend jaar trek ik naar Gent, om event en project management te volgen aan de Arteveldehogeschool.”

“Wat dit seizoen nog brengt, is een vraagteken. Het BK staat nog op mijn programma, maar voor de rest is het afwachten. De conditie is echter in orde, ik voel dat ik niet heb stilgezeten de voorbije maanden. Ik hoop vooral nog zo veel mogelijk te kunnen koersen en gezond te blijven.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.