Eliot Lietaer zag in december 2017 nog een droomtransfer naar het Quick.Step van Patrick Lefevere afspringen en kende door onophoudelijke pech een erbarmelijk 2018. Dit jaar is de rondetroef van Wallonie-Bruxelles echter helemaal terug van weggeweest. Hij opende het seizoen met een tiende plaats in de Ster van Bessèges en een zevende plek in de Ronde van Oman. Daarna liet hij zich opmerken in de Settimana Coppi e Bartali, de Volta Limburg Classic en de Waalse Pijl.

Eerst in Aragon

Nu werkt Lietaer toe naar enkele interessante wedstrijden, te beginnen met de driedaagse Ronde van Aragon die een rit door de Pyreneeën (naar Canfranc-Estaçion) telt. "Daarna volgen de GP Plumelec-Morbihan, Boucles de l'Aulne, Ronde van Luxemburg, Baloise Belgium Tour, Ronde van Oostenrijk en Tour de Wallonie", aldus Lietaer. "Een mooi programma, waarbij ik piek naar de Rondes van België en Oostenrijk."

Het zal mij goed doen om eens zo'n rittenkoers als Oostenrijk te rijden. Ik smacht daar naar

© BELGA

"Het zal mij goed doen om eens zo'n rittenkoers als Oostenrijk (die op 12 juli eindigt met een aankomst op de gevreesde Kitzbüheler Horn, red.) te rijden. Ik smacht daar naar. Nog mooier zou natuurlijk een rittenkoers van een week in de WorldTour zijn, laat staan een grote ronde. Ik denk dat dit mij echt nog sterker kan maken en geloof dat ik in dat type wedstrijden nog meer mijn potentieel zou kunnen tonen."

© BELGA
Eliot Lietaer zag in december 2017 nog een droomtransfer naar het Quick.Step van Patrick Lefevere afspringen en kende door onophoudelijke pech een erbarmelijk 2018. Dit jaar is de rondetroef van Wallonie-Bruxelles echter helemaal terug van weggeweest. Hij opende het seizoen met een tiende plaats in de Ster van Bessèges en een zevende plek in de Ronde van Oman. Daarna liet hij zich opmerken in de Settimana Coppi e Bartali, de Volta Limburg Classic en de Waalse Pijl.Nu werkt Lietaer toe naar enkele interessante wedstrijden, te beginnen met de driedaagse Ronde van Aragon die een rit door de Pyreneeën (naar Canfranc-Estaçion) telt. "Daarna volgen de GP Plumelec-Morbihan, Boucles de l'Aulne, Ronde van Luxemburg, Baloise Belgium Tour, Ronde van Oostenrijk en Tour de Wallonie", aldus Lietaer. "Een mooi programma, waarbij ik piek naar de Rondes van België en Oostenrijk.""Het zal mij goed doen om eens zo'n rittenkoers als Oostenrijk (die op 12 juli eindigt met een aankomst op de gevreesde Kitzbüheler Horn, red.) te rijden. Ik smacht daar naar. Nog mooier zou natuurlijk een rittenkoers van een week in de WorldTour zijn, laat staan een grote ronde. Ik denk dat dit mij echt nog sterker kan maken en geloof dat ik in dat type wedstrijden nog meer mijn potentieel zou kunnen tonen."