De 22-jarige West-Vlaming liet na één derde van de cross iedereen in de steek en rondde zijn lange solo perfect af. Toon Aerts werd tweede op 42 seconden. Belgisch kampioen Laurens Sweeck vervolledigde het podium. Thibau Nys reed zijn eerste profkoers uit, maar eindigde - mede door een val in de slotfase - buiten de top vijftien.

Tom Meeusen nam de kopstart, terwijl Toon Aerts uit zijn klikpedaal slipte en zo enkele plaatsen moest inboeten. Jarno Bellens kende nog meer pech. Hij sloeg tegen de vlakte net voor het induiken van het veld. Voorin bleef Meeusen fiks doorgeven, maar moest hij toch Eli Iserbyt en Belgisch kampioen Laurens Sweeck in zijn kielzog dulden. Die drie begonnen met een kleine voorsprong aan de tweede ronde.

Niels Vandeputte haakte ook zijn karretje aan bij de drie leiders, net als Michael Vanthourenhout. Toon Aerts volgde op een tiende plaats terwijl Thibau Nys, helemaal achteraan gestart, was opgeklommen naar een zestiende stek. Nog voor het ingaan van de vierde ronde sloot ook de Nederlander Ryan Kamp voorin aan. Zo vormde zich een kopgroep met zes renners. Na 18 minuten wedstrijd vond Iserbyt het tijd om te versnellen. Hij sloeg meteen een mooie kloof. Achter hem werd er naar elkaar gekeken en zo dikte de achtervolgende groep aan tot negen renners, met onder anderen Toon Aerts en Lars van der Haar.

Halfcross reed Iserbyt al 35 seconden voor het groepje met Aerts en Sweeck uit. Bij het ingaan van de zesde ronde waren het 47 seconden. Aerts moest het achtervolgingswerk alleen opknappen met drie man van Pauwels Sauzen-Bingoal als een blok aan zijn been. Dit terwijl de hemelsluizen boven Lokeren wagenwijd opengingen. Aerts demarreerde en ging op jacht naar de dichtste ereplaats. Sweeck liet zijn teamgenoten ook in de steek en reed naar de derde podiumplaats.

Bij het ingaan van de slotronde was Iserbyt met een voorsprong van 40 seconden zeker van de overwinning. Hij kon uitgebreid het zegegebaar maken in zijn eerste cross van het seizoen.

Reactie Iserbyt op zege

"De eerste twee ronden moest ik er echt nog wel inkomen", vertelt Iserbyt. "Eens ik aan de leiding kwam, kon ik meteen een mooi tempo ronddraaien. Ik zag dat er hier en daar wat foutjes gemaakt werden en nam al snel de beslissing om te gaan aanvallen. De ploegmakkers konden achter mij mooi afstoppen. De regen die op het einde viel, speelde ook in mijn voordeel."

"Ik was donderdag al eens langs geweest op dit parcours. Toen lag het nog helemaal droog, maar ik wist dan wel al dat er grote verschillen gingen gemaakt worden. Het is hier een heel lastig rondje. Bovendien speelde de techniek ook wel een grote rol."

Toon Aerts was de enige die nog wat weerwerk bood. "Ik hield hem wel in de gaten. Hij mocht niet al te dicht komen en ik kon de kloof groot genoeg houden. Ik had wel een bondgenoot in de regen. Die zorgde ervoor dat het parcours er alsmaar technischer op werd. Honderd procent top ben ik nog niet en ik hoop de komende weken nog beter te worden. Het is wel altijd mooi om de eerste cross van het seizoen te winnen. De kop is eraf."

(Belga)

De 22-jarige West-Vlaming liet na één derde van de cross iedereen in de steek en rondde zijn lange solo perfect af. Toon Aerts werd tweede op 42 seconden. Belgisch kampioen Laurens Sweeck vervolledigde het podium. Thibau Nys reed zijn eerste profkoers uit, maar eindigde - mede door een val in de slotfase - buiten de top vijftien.Tom Meeusen nam de kopstart, terwijl Toon Aerts uit zijn klikpedaal slipte en zo enkele plaatsen moest inboeten. Jarno Bellens kende nog meer pech. Hij sloeg tegen de vlakte net voor het induiken van het veld. Voorin bleef Meeusen fiks doorgeven, maar moest hij toch Eli Iserbyt en Belgisch kampioen Laurens Sweeck in zijn kielzog dulden. Die drie begonnen met een kleine voorsprong aan de tweede ronde. Niels Vandeputte haakte ook zijn karretje aan bij de drie leiders, net als Michael Vanthourenhout. Toon Aerts volgde op een tiende plaats terwijl Thibau Nys, helemaal achteraan gestart, was opgeklommen naar een zestiende stek. Nog voor het ingaan van de vierde ronde sloot ook de Nederlander Ryan Kamp voorin aan. Zo vormde zich een kopgroep met zes renners. Na 18 minuten wedstrijd vond Iserbyt het tijd om te versnellen. Hij sloeg meteen een mooie kloof. Achter hem werd er naar elkaar gekeken en zo dikte de achtervolgende groep aan tot negen renners, met onder anderen Toon Aerts en Lars van der Haar.Halfcross reed Iserbyt al 35 seconden voor het groepje met Aerts en Sweeck uit. Bij het ingaan van de zesde ronde waren het 47 seconden. Aerts moest het achtervolgingswerk alleen opknappen met drie man van Pauwels Sauzen-Bingoal als een blok aan zijn been. Dit terwijl de hemelsluizen boven Lokeren wagenwijd opengingen. Aerts demarreerde en ging op jacht naar de dichtste ereplaats. Sweeck liet zijn teamgenoten ook in de steek en reed naar de derde podiumplaats.Bij het ingaan van de slotronde was Iserbyt met een voorsprong van 40 seconden zeker van de overwinning. Hij kon uitgebreid het zegegebaar maken in zijn eerste cross van het seizoen.(Belga)