In zijn eerste volledige seizoen bij de profs was de 22-jarige West-Vlaming al goed voor zeven overwinningen. De voormalige wereldkampioen bij de beloften was door de afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout van Aert ontegensprekelijk de man van het seizoensbegin in het veldrijden, met onder meer twee prestigieuze zeges in de Verenigde Staten en in België een knappe overwinning in de Koppenbergcross. De Europese titel moest hij in Silvelle aan de teruggekeerde Van der Poel laten, nadien nam de Nederlandse wereldkampioen de dominantie in de cross weer over.

Manager Jurgen Mettepenningen wil zijn team de komende jaren opbouwen rond het trio Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck. Met sponsor Bingoal loopt nog een contract tot eind 2024. Met hoofdsponsor Pauwels Sauzen lopen er onderhandelingen om ook te verlengen. "Samen met onze sponsors denken wij als management op lange termijn. Achter de komst van Eli Iserbyt, in 2016, zat een duidelijke toekomstvisie. Net als achter deze verlenging. Ik verwacht dat Eli zijn huidige niveau niet alleen zal aanhouden, maar gezien zijn jonge leeftijd de komende jaren zelfs nog een stuk zal verbeteren. Weinig renners hadden op hun 21e al zeven tv-crossen op hun palmares staan. Eli vormt samen met Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck een drietal waarmee we op lange termijn mogen denken en nog mooie overwinningen zullen behalen", stelde Mettepenningen.

"De langetermijnplanning die bij mijn komst in de ploeg werd uitgewerkt, biedt me de stabiliteit en het vertrouwen om me te ontwikkelen als renner. Dat mondde dit seizoen uit in een grote stap voorwaarts. Goed dat ik nu kan verder bouwen op dat vertrouwen. Het klikt met zowel de ploegmaats als het management. Dan ben je blij als je de samenwerking kan verlengen en we samen kunnen werken aan de verdere uitbouw van mijn carrière", verduidelijkte Iserbyt.

Manager Jurgen Mettepenningen gaf ook nog mee dat er binnenkort nog gesprekken volgen met enkele renners. Sommigen daarvan zullen te horen krijgen dat ze andere oorden mogen opzoeken.

(Belga)

In zijn eerste volledige seizoen bij de profs was de 22-jarige West-Vlaming al goed voor zeven overwinningen. De voormalige wereldkampioen bij de beloften was door de afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout van Aert ontegensprekelijk de man van het seizoensbegin in het veldrijden, met onder meer twee prestigieuze zeges in de Verenigde Staten en in België een knappe overwinning in de Koppenbergcross. De Europese titel moest hij in Silvelle aan de teruggekeerde Van der Poel laten, nadien nam de Nederlandse wereldkampioen de dominantie in de cross weer over.Manager Jurgen Mettepenningen wil zijn team de komende jaren opbouwen rond het trio Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck. Met sponsor Bingoal loopt nog een contract tot eind 2024. Met hoofdsponsor Pauwels Sauzen lopen er onderhandelingen om ook te verlengen. "Samen met onze sponsors denken wij als management op lange termijn. Achter de komst van Eli Iserbyt, in 2016, zat een duidelijke toekomstvisie. Net als achter deze verlenging. Ik verwacht dat Eli zijn huidige niveau niet alleen zal aanhouden, maar gezien zijn jonge leeftijd de komende jaren zelfs nog een stuk zal verbeteren. Weinig renners hadden op hun 21e al zeven tv-crossen op hun palmares staan. Eli vormt samen met Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck een drietal waarmee we op lange termijn mogen denken en nog mooie overwinningen zullen behalen", stelde Mettepenningen. "De langetermijnplanning die bij mijn komst in de ploeg werd uitgewerkt, biedt me de stabiliteit en het vertrouwen om me te ontwikkelen als renner. Dat mondde dit seizoen uit in een grote stap voorwaarts. Goed dat ik nu kan verder bouwen op dat vertrouwen. Het klikt met zowel de ploegmaats als het management. Dan ben je blij als je de samenwerking kan verlengen en we samen kunnen werken aan de verdere uitbouw van mijn carrière", verduidelijkte Iserbyt. Manager Jurgen Mettepenningen gaf ook nog mee dat er binnenkort nog gesprekken volgen met enkele renners. Sommigen daarvan zullen te horen krijgen dat ze andere oorden mogen opzoeken.(Belga)