Eli Iserbyt verdedigt zondag zijn leiderspositie in Hamme

© belga
Redactie KW

Naast de wereldbekerstand voert Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) ook het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee aan. De West-Vlaming telt daarin 36 seconden voorsprong op de Brit Thomas Pidcock. Michael Vanthourenhout staat in het klassement op een derde plaats met een achterstand van 1:44. Zondag probeert de 22-jarige Iserbyt in het Oost-Vlaamse Hamme zijn leiderspositie te verdedigen. Dit tijdens de tweede manche van dit regelmatigheidscriterium.

“In de DVV kan je op bepaalde crossen toch wel wat voorsprong nemen op de concurrentie. Dat deed ik dus al tijdens de eerste wedstrijd, op de Koppenberg, van dit regelmatigheidscriterium. Ook zondag zullen de verschillen wel groot zijn, net als tijdens de Hotondcross in Ronse en in Baal op Nieuwjaarsdag. Dat is eigen aan die parcoursen”, stelt Eli Iserbyt.

Zondag in Hamme zal er veel verwacht worden van de Pauwels Sauzen-Bingoalploeg want dan koerst men in de thuisbasis van manager Jurgen Mettepenningen. “Dat is een bijkomend gegeven waardoor we nog wat meer ons best moeten doen. Althans dat zal wel van ons gevraagd worden. Ik hoop dat we na Tabor in de beste omstandigheden kunnen afzakken naar Oost-Vlaanderen. Ik heb wel al aangetoond dat ik twee zware wedstrijden na elkaar zeker aankan. Dat bewees ik onder andere met Gieten en Kruibeke. Maar dat kan Mathieu van der Poel natuurlijk ook. Ik ga, ook al is Mathieu van der Poel nu aan zijn veldritseizoen begonnen, mijn eigen weg blijven gaan. Feit is wel dat Mathieu alsmaar beter wordt maar ik hoop het hem nog zeer moeilijk te maken.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier