"Ik heb die drie overwinningen behaald, maar dat kwam wellicht omdat Mathieu van der Poel nog niet in competitie was gekomen. Ik kan wel niet ontkennen dat ik natuurlijk zeer tevreden ben met deze situatie. Ik heb zowel in Iowa, Waterloo en Bern ook drie parcoursen gekregen die me echt wel liggen. En Tabor is daar ook zo eentje van. Ik heb ginds ook wel eens goed gereden en koester dan ook goede vooruitzichten naar wat zaterdag moet komen", meldt Eli Iserbyt.

Eli Iserbyt reed vorig jaar niet in het Tsjechische Tabor. In 2017 werd hij er wel Europees kampioen bij de beloften. "Ik was vorig jaar wel aanwezig in Tabor, maar kwam er niet in actie. Ik zat opgezadeld met een blessure en het was raadzamer niet te starten. Dat deed ik dan ook. Het jaar daarvoor won ik het EK er. Ik denk dat ik er zaterdag voor de vijfde of zesde keer start. En ik heb daar in bijna evenveel keren in andere omstandigheden gereden. Eens in de modder, dan weer in de sneeuw, op ijs, in de zon en noem maar op."

Op een zwaar en modderig parcours komt Eli Iserbyt net iets beter en sterker voor de dag. "Ik hoop dan ook op een zware omloop komende zaterdag. Een eindzege in de wereldbeker is wel mijn doel. Ik heb een pak punten achter mijn naam staan. Het gaat de goede kant op maar ik zal pas op 27 januari 2020 in Hoogerheide weten of ik eindlaureaat ben van dat regelmatigheidscriterium", besluit Eli Iserbyt.

(BELGA)

"Ik heb die drie overwinningen behaald, maar dat kwam wellicht omdat Mathieu van der Poel nog niet in competitie was gekomen. Ik kan wel niet ontkennen dat ik natuurlijk zeer tevreden ben met deze situatie. Ik heb zowel in Iowa, Waterloo en Bern ook drie parcoursen gekregen die me echt wel liggen. En Tabor is daar ook zo eentje van. Ik heb ginds ook wel eens goed gereden en koester dan ook goede vooruitzichten naar wat zaterdag moet komen", meldt Eli Iserbyt.Eli Iserbyt reed vorig jaar niet in het Tsjechische Tabor. In 2017 werd hij er wel Europees kampioen bij de beloften. "Ik was vorig jaar wel aanwezig in Tabor, maar kwam er niet in actie. Ik zat opgezadeld met een blessure en het was raadzamer niet te starten. Dat deed ik dan ook. Het jaar daarvoor won ik het EK er. Ik denk dat ik er zaterdag voor de vijfde of zesde keer start. En ik heb daar in bijna evenveel keren in andere omstandigheden gereden. Eens in de modder, dan weer in de sneeuw, op ijs, in de zon en noem maar op."Op een zwaar en modderig parcours komt Eli Iserbyt net iets beter en sterker voor de dag. "Ik hoop dan ook op een zware omloop komende zaterdag. Een eindzege in de wereldbeker is wel mijn doel. Ik heb een pak punten achter mijn naam staan. Het gaat de goede kant op maar ik zal pas op 27 januari 2020 in Hoogerheide weten of ik eindlaureaat ben van dat regelmatigheidscriterium", besluit Eli Iserbyt.(BELGA)