Eli Iserbyt stapt uit wedstrijd na valpartij

Eli Iserbyt in actie vorige week zondag in Namen © BELGA
Redactie KW

Joris Nieuwenhuis heeft zaterdag de vierde manche van de Wereldbeker bij de beloften op zijn palmares gebracht.

De Nederlander haalde het in Heusden-Zolder na een spannende wedstrijd voor onze landgenoot Daan Hoeyberghs en de Tsjech Adam Toupalik. Er kwamen heel wat beloften aan de start in Heusden-Zolder. Eli Iserbyt stapte na een valpartij uit de wedstrijd, maar behoudt wel zijn leiderstrui in het klassement. Hij telt nu 170 punten, 10 meer dan de Fransman Clément Russo. Quinten Hermans staat derde met 153 punten.

“Meteen na mijn valpartij was ik even ‘verdwaasd’, aldus de renner van het Telenet-Fidea Cycling Team. “Ik wist niet goed wat er aan de hand was en stond toch een tijdje aan de kant. Op het moment zelf dacht ik dat ik vrij ernstig geblesseerd was. Ik kroop nog op mijn fiets, maar ik voelde op die klimmetjes dat ik geen kracht had in de benen. Ik had veel last van mijn rug en ook mijn been, maar nu zijn we intussen een uurtje verder. Ik voel me al beter. Alleen mijn rug doet nog wat pijn. Vanavond ga ik wel nog eens langs bij de osteopaat.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten