Eli Iserbyt neemt vrede met derde stek

Eli Iserbyt tijdens de Meetjeslandcross in Eeklo.© BELGA
Eli Iserbyt tijdens de Meetjeslandcross in Eeklo.© BELGA
Redactie KW

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) stelde voor de wedstrijd dat het parcours in Eeklo hem wel ligt, tot de ondergrond plots begon te ontdooien en ervoor zorgde dat het een zeer glibberige en gevaarlijke partij werd. De Europese kampioen moest enkele keren voet aan grond zetten en maakte zelfs enkele keren slagzij.

“Gezien mijn eerste helft van de wedstrijd, mag ik wel tevreden zijn met mijn derde plaats”, vertelde Iserbyt. “Toen Toon Aerts een kloof had geslagen, legde ik me meteen bij de zaak neer. Ik wou niet te veel risico’s meer nemen.”

“Blij voor Hermans”

“Zeker niet in het vooruitzicht van wat morgen/zondag volgt in Brussel. Ik heb daar immers nog een klassement te verdedigen. Met alle respect, maar dit was een ‘losse’ cross. Naarmate de wedstrijd vorderde, groeide ik wel en dat ervaar ik als zeer positief. Tweede of derde worden maakte vandaag niet zo veel uit voor mij. Ik ben alvast blij voor Quinten Hermans dat hij kunnen winnen heeft. Dit zeker na al de tegenslagen die de jongen kende. Hij heeft hard moeten terug knokken.”

Zondag is er de X2O Badkamers Trofeecross in Brussel. Dan valt ook het doek over dit regelmatigheidscriterium. “Er komt zeker een mooie en heel belangrijke cross aan voor mij. Ik heb er een leidersplaats te verdedigen. Een trui en overwinningen heb ik al achter mijn naam staan, een eindklassement van een regelmatigheidscriterium dit jaar nog niet. Daarom komt het er op aan direct de focus te verleggen naar zondag in Brussel.” (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.