Iserbyt was wel degelijk naar Tabor afgereisd, ging zaterdagmorgen ook nog eens het parcours verkennen, maar besliste nadien niet te starten. "Hij sukkelt sinds deze week met een zitvlakblessure en kon deze morgen slechts één rondje verkennen. Bovendien is Eli ziekjes. Eli past ook voor Hamme", meldt zijn ploeg Marlux - Bingoal. "Het zekere voor het onzekere nemen om de dingen niet erger te laten worden en er volgende week terug voor te kunnen gaan", voegde de wereldkampioen U23 eraan toe.

Door het forfait van Iserbyt was de Belgische belofteploeg meteen ook onthoofd. Niemand van de landgenoten had een antwoord klaar toen Pidcock bij het begin van de derde ronde ging versnellen. Enkel de Italiaanse kampioen Jakob Dorigoni kon even zijn karretje aanhaken bij de Brit, maar ook hij moest niet veel later al gaan achtervolgen, samen met de Fransman Antoine Benoist. De Belgen volgden nog wat verderop.

Op de streep had Pidcock 11 seconden voorsprong op de eerste achtervolgers, waar Dorigoni een millimetersprint won voor Benoist. Niels Vandeputte werd beste Belg op de vierde plaats. De Brit Daniel Tulett vervolledigde de top vijf. Lander Loockx werd na een actieve wedstrijd zevende, Andreas Goeman achtste en Jarno Bellens negende.

© BELGA

(Belga - foto's Belga)

Iserbyt was wel degelijk naar Tabor afgereisd, ging zaterdagmorgen ook nog eens het parcours verkennen, maar besliste nadien niet te starten. "Hij sukkelt sinds deze week met een zitvlakblessure en kon deze morgen slechts één rondje verkennen. Bovendien is Eli ziekjes. Eli past ook voor Hamme", meldt zijn ploeg Marlux - Bingoal. "Het zekere voor het onzekere nemen om de dingen niet erger te laten worden en er volgende week terug voor te kunnen gaan", voegde de wereldkampioen U23 eraan toe.Door het forfait van Iserbyt was de Belgische belofteploeg meteen ook onthoofd. Niemand van de landgenoten had een antwoord klaar toen Pidcock bij het begin van de derde ronde ging versnellen. Enkel de Italiaanse kampioen Jakob Dorigoni kon even zijn karretje aanhaken bij de Brit, maar ook hij moest niet veel later al gaan achtervolgen, samen met de Fransman Antoine Benoist. De Belgen volgden nog wat verderop.Op de streep had Pidcock 11 seconden voorsprong op de eerste achtervolgers, waar Dorigoni een millimetersprint won voor Benoist. Niels Vandeputte werd beste Belg op de vierde plaats. De Brit Daniel Tulett vervolledigde de top vijf. Lander Loockx werd na een actieve wedstrijd zevende, Andreas Goeman achtste en Jarno Bellens negende.(Belga - foto's Belga)