Eli Iserbyt kende geen al te beste dag

©JASPER JACOBS BELGA
©JASPER JACOBS BELGA
Redactie KW

Eli Iserbyt ziet Toon Aerts één puntje naderen in het klassement van de Superprestige na zijn vierde plaats van zondag in Gavere. Hij telt nu 84 punten, vier meer dan de renner van Telenet Baloise Lions.

“Ik had geen al te beste dag”, klonk het eerlijk. “Mijn start was heel slecht. Ik zat geblokkeerd achter iemand die niet snel reed en kon zo niet bij de eersten in het veld duiken. De ‘kwakken’ kwamen van alle kanten, ik probeerde nog zo snel mogelijk op te schuiven, maar die drie waren toen al gaan vliegen.”

“Geen zorgen over conditie”

Tot drie rondes voor het eind ging het nog wel goed, maar daarna was het beste er af “, gaf hij toe. “Lars kwam nog dichtbij, maar ik wist nog een vierde plaats uit de brand te slepen. Ik wou nog gaan voor die derde plaats, ik zag Toon voor me uitrijden, had hem bijna te pakken, maar toen versnelde hij opnieuw. Ik zat echt à bloc en in het slot was het consolideren in plaats van op zoek gaan naar die derde plek. Jammer, maar het is wat het is.”

“Dat ik niet meedoe voor de zege, heeft niets met die slechte start te maken”, eindigde hij nog. ” Derde was het hoogst haalbare geweest. Ik had gewoon een mindere dag. Toch maak ik me geen zorgen over mijn conditie. Gisteren was een zware wedstrijd, het kan niet altijd goed zijn.” (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.