Eli Iserbyt: “Jongensdroom om hier te winnen”

Eli Iserbyt. © DAVID STOCKMAN BELGA
Bron: Belga

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zondag voor het eerst de Duinencross in Koksijde aan zijn palmares toegevoegd. “Ik heb mijn zwart beest overwonnen”, verklaarde de West-Vlaming in het flashinterview na de zevende manche van de wereldbeker veldrijden.

Iserbyt toonde in Koksijde dat hij heel wat progressie heeft geboekt in het zand, nochtans niet zijn geliefde ondergrond. “Vooraf zei ik: ‘Als ik vandaag win, dan mag ik op pensioen gaan en dan is mijn leven geslaagd’. Ik ben heel tevreden”, lachte de leider in de WB-stand. “Het was een jongensdroom om hier te winnen. Ik kom hier al van toen ik acht jaar was.”

Goed gevoel

“De hele cross had ik een goed gevoel. Ik wou gewoon mijn tempo rijden, omdat ik wist dat ik een paar keer heel goed en een paar keer heel slecht door het zand zou rijden. Ik denk dat de tussenstukken het verschil hebben gemaakt. Ik heb hier hard voor gewerkt, ook op conditioneel vlak. Ik had ook iets meer vertrouwen, alles zit gewoon mee.”

Zaterdag won Iserbyt de Superprestigecross in Merksplas. Eerder dit seizoen was hij ook al de beste in de wereldbekers in het Amerikaanse Waterloo en Iowa City en in Overijse. Hij zit al aan elf zeges dit seizoen. “Dat is geweldig. Ik weet dat er nog een moeilijke periode aankomt. Maar ik ben heel blij, de wereldbeker is belangrijk voor mij. Hier in Koksijde heb ik mijn zwart beest overwonnen, en dat is het voornaamste”, besloot Iserbyt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.