Eli Iserbyt grote favoriet voor Koppenbergcross zaterdag: “Constant hard tegen hard”

© belga
Redactie KW

Met de Koppenbergcross in Oudenaarde wordt zaterdag de eerste manche van de nieuwe X2O Badkamers Trofee op gang geschoten. Het regelmatigheidscriterium op tijd kreeg een nieuwe sponsor en bestaat uit acht manches. Vorig jaar was Eli Iserbyt aan het feest en ook nu start hij als grote favoriet, samen met Toon Aerts.

De crossen voor junioren en beloften kunnen niet doorgaan zaterdag wegens de coronamaatregelen, de heren en dames elite gaan wel van start, in een wedstrijd zonder publiek.

Toon Aerts won al drie van de vijf wedstrijden waar hij startte en finishte ook al twee keer als tweede. Vorige week moest hij zijn meerdere erkennen in het blok van Pauwels Sauzen-Bingoal en ook nu zal hij tegen Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en Eli Iserbyt moeten opboksen. Zowel Aerts, als Iserbyt gaven aan dat ze een eerste ‘piek’ wilden bereiken tegen de Koppenbergcross.

Eli Iserbyt toonde zich vorig jaar de sterkste op de Koppenberg. Daags nadien staat niet langer de Wereldbeker in Overijse op het programma en dus crossen de renners opnieuw slechts één wedstrijd in het weekend. Door de coronapandemie is het een situatie die zich de komende weken nog vaak zal voordoen. “Ik denk niet dat het elk moment kan gedaan zijn met crossen”, aldus Iserbyt. “De kalender is nu al een pakje kleiner, maar ik hoop wel dat de overige crossen blijven staan op de agenda. De organisatoren hebben de voorbije weken ook getoond dat het veilig kan georganiseerd worden. Het is natuurlijk wel raar zonder publiek crossen, maar ik ben al lang blij dat we überhaupt nog kunnen crossen.”

Voor de volle honderd procent

Amper dubbele weekends nog in het veld en ook dat zal zich volgens Iserbyt laten voelen. “Het zal misschien niet zichtbaar zijn op televisie, maar soms heb je toch als crosser dat je even zegt: vandaag geef ik me wat minder, niet de volle 100 procent, want ik wil me sparen voor de volgende dag, maar dat is nu niet het geval. Iedereen zal er altijd 100 procent voor gaan, want er zijn ook minder kansen om ons te tonen.”

“Het zal constant hard tegen hard zijn. De voorbije wedstrijden was dat al het geval, zeker rond de vijfde tot tiende plaats waar ze bikkelen om toch maar die zesde of zevende stek binnen te halen. Dat zie je niet op tv, maar het gebeurt wel. Dat is omdat veel jongens einde contract zijn en er ook veel jonge gasten meecrossen die zich in de kijker willen rijden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier