Iserbyt won de vorige editie in Kruibeke van Toon Aerts, nu waren de rollen omgedraaid. Iserbyt was vandaag favoriet, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Aerts en Sweeck.

Oud-Belgisch kampioen Toon Aerts nam de kopstart. Achter hem volgden Laurens Sweeck, Tom Meeusen en de Nederlanders Ryan Kamp, Corné van Kessel en Lars van der Haar. Aerts en Sweeck sloegen de handen in elkaar en mochten met een handvol seconden voorsprong beginnen aan de tweede ronde. Iserbyt was ondertussen ook naar voor gekomen en posteerde zich in een groepje met Meeusen, Van der Haar, Diether Sweeck en Michael Vanthourenhout. Na een kwartier cross sloot Iserbyt bij Aerts en Sweeck aan.

De ploegmaats Iserbyt en Sweeck gingen Aerts stevig bestoken, maar nadat Iserbyt zich in de afsluiting vastreed, kon Aerts zich ook van Sweeck ontdoen. Hij trok de slotronde in met een voorgift van 5 seconden op Sweeck en 45 seconden op Iserbyt en kwam niet meer in de problemen, goed voor zijn eerste zege van het nog prille seizoen.

Binnen twee weken staat de volgende cross op de agenda in Beringen.

(Belga/LM)

Iserbyt won de vorige editie in Kruibeke van Toon Aerts, nu waren de rollen omgedraaid. Iserbyt was vandaag favoriet, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Aerts en Sweeck. Oud-Belgisch kampioen Toon Aerts nam de kopstart. Achter hem volgden Laurens Sweeck, Tom Meeusen en de Nederlanders Ryan Kamp, Corné van Kessel en Lars van der Haar. Aerts en Sweeck sloegen de handen in elkaar en mochten met een handvol seconden voorsprong beginnen aan de tweede ronde. Iserbyt was ondertussen ook naar voor gekomen en posteerde zich in een groepje met Meeusen, Van der Haar, Diether Sweeck en Michael Vanthourenhout. Na een kwartier cross sloot Iserbyt bij Aerts en Sweeck aan. De ploegmaats Iserbyt en Sweeck gingen Aerts stevig bestoken, maar nadat Iserbyt zich in de afsluiting vastreed, kon Aerts zich ook van Sweeck ontdoen. Hij trok de slotronde in met een voorgift van 5 seconden op Sweeck en 45 seconden op Iserbyt en kwam niet meer in de problemen, goed voor zijn eerste zege van het nog prille seizoen. Binnen twee weken staat de volgende cross op de agenda in Beringen.(Belga/LM)