Eindelijk prijs voor Kevin Deltombe

Redactie KW

Het podium van de Omloop van de Grensstreek kleurde dinsdag volledig West-Vlaams. Bruggeling Kevin Deltombe (Lotto Soudal U23) sprintte sneller dan zijn ploegmaat Emiel Planckaert en thuisrenner Emiel Wastyn.

Na een snelle aanvangsfase kwam na de eerste passage van de Kemmel een kopgroep van elf tot stand. Thuisrenner Emiel Wastyn en de Nederlander Daan De Groot moesten het in hun eentje rooien. VL Technics-Experza-Abrutiek had Tom Bosmans, Axel De Corte en Sijselenaar Mathias De Witte mee.

Kevin Deltombe, Zwevegemnaar Emiel Planckaert en Dries Van Gestel verdedigden de kleuren van Lotto Soudal U23. EFC-Etixx kon rekenen op de diensten van Jacob Relaes, Lindsay De Vylder en Benjamin Declercq. De broer van profrenner Tim Declercq pakte de bergprijs. Hij kwam tweemaal als eerste boven op de Kemmelberg. In de slotkilometers was de Izegemnaar van de partij toen vier renners voor de aanval kozen. Ook Geluwnaar Emiel Wastyn, renner van Verandas Willems maar voor de gelegenheid in een truitje van CT 2020, tekende present.

“Gegokt op Planckaert en Deltombe?”

Hij vond het vreemd dat de samenwerking stroef liep. “De grote blokken hadden elk een pionnetje mee. Toch draaide Van Gestel niet mee. Blijkbaar speculeerden ze bij Lotto Soudal U23 op de snelle benen van Planckaert en Deltombe. Door dat aanvalswerk had ik al heel wat pijlen verschoten, waardoor ik net iets te kort kwam in de sprint.”

Emiel Planckaert wilde de sprint niet afwachten en waagde op iets meer dan een kilometer van de streep zijn kans. De 18-jarige eerstejaarsbelofte leek op weg naar een grote zege tot Benjamin Declercq nog eens alle registers opentrok. Kevin Deltombe sprong mee en in zijn zog de volledige kopgroep, maar de Bruggeling werkte het knap af. “Eindelijk! Na een barslecht voorjaar heb ik lang moeten wachten op die eerste zege”, pufte de 21-jarige derdejaarsbelofte.

De top-10:

1. Kevin Deltombe

2. Emiel Planckaert

3. Emiel Wastyn

4. Tom Bosmans

5. Benjamin Declercq

6. Dries Van Gestel

7. Lindsay De Vylder

8. Jacob Relaes

9. Mathias De Witte

10. Axel De Corte

Bij de amateurs en de masters was Thomas Segers de snelste, hij klopte Davy Dury op de meet. Het duo had 12 seconden voorsprong op Kevin Clemme en Bert Liefooghe. Een kleine twee minuten na de winnaar kwam het peloton over de streep.

Van beide wedstrijden kan je de uitslagen nalezen in de bijgevoegde pdf-documenten hieronder.

(Belga/FJA)

AmateursenMastersWervik2015.pdf

Omloop van de Grensstreek 2015.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier