Eerstejaarsnieuweling Yoran Maertens uit Geluwe met ambitie naar BK in Antwerpen

Yoran Maertens: "Misschien zit er wel een toptien in." (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Yoran Maertens ziet de titelstrijd voor eerstejaarsnieuwelingen in Antwerpen helemaal zitten.

“Mijn recente goede resultaten hebben me een mentale boost gegeven. Met een derde plaats in de manche van de Vlaamse Cyclocross Cup in Balegem zette ik de kerstvakantie goed in. Ook nadien kwam ik sterk voor de dag. Ik denk dat het met mijn vormpeil snor zit. Mijn recente verrichtingen stellen me op mijn gemak.”

“Het parcours heb ik intussen wat bestudeerd via foto’s van vrienden. Op het eerste zicht lijkt het een wedstrijd die goed bij mijn mogelijkheden aansluit. De technische passages zijn iets voor mij. Als er techniek aan te pas komt, voel ik me in mijn sas. Maar ook van de lange rechte stukken heb ik geen schrik meer. Ik ben in de loop van deze winter sterker geworden en kan meer kracht ontwikkelen. Ja, ik voel dat ik een stap voorwaarts gezet heb.”

Gezonde stress

“Ik ga voor een plaats bij de eerste vijftien”, vervolgt de Geluwenaar van Wielerteam Ieper. “Als alles meezit, kan ik misschien zelfs bij de top tien eindigen. Dat zou mijn seizoen nog extra glans geven. Of ik een kampioenschapsrenner ben, kan ik eigenlijk nog niet inschatten. Ik stond al drie keer aan de start van een nationaal titeltreffen en presteerde naar behoren. Wel weet ik dat ik toch weer met een portie gezonde stress mijn opwachting zal maken in Antwerpen. Dat is iets wat me niet overkomt in een gewone cross. Dan sta ik tot vlak voor de start te lachen.”

“Ik denk dat er heel wat renners goed voor de dag kunnen komen op het parcours in Antwerpen. Een verrassing valt niet uit te sluiten op het kampioenschap, maar Mike Uytterhoeven is natuurlijk een van de grote favorieten. Al het hele seizoen haalt hij een hoog niveau. Ook Viktor Vandenberghe (uit Vichte, red.) geef ik zeker winstkansen. Wie al zo’n reeks topresultaten kan voorleggen tijdens zijn eerste volledige campagne bij Wielerbond Vlaanderen, heeft gewoon veel talent. Achter die toppers zal het wellicht een open strijd worden voor de ereplaatsen”, besluit Yoran Maertens. (MVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier