Eerste wielerwedstrijd postcorona in Waregem is helemaal conform de veiligheidsmaatregelen

Redactie KW

Op zondag 2 augustus staat de tweede editie van de juniorenwedstrijd in Waregem op het programma. Het wordt de eerste wielerwedstrijd die er sinds de coronaonderbreking zal worden georganiseerd. In deze coronatijden staat de veiligheid nog altijd voorop en dus zal de organisatie de maatregelen die de overheid trof, uiteraard ter harte nemen.

In verschillende steden en dorpen werden de afgelopen weken opnieuw wielerwedstrijden georganiseerd. Ook in Waregem mogen ze zich stilaan opmaken voor de eerste koers sinds maanden. Op zondag 2 augustus staat in Zuid-West-Vlaanderen de tweede editie van de lokale juniorenwedstrijd op het programma.

Het parcours zal bestaan uit vijftien lokale ronden van 6,7 kilometer. De renners krijgen dus in totaal 97,5 kilometer voor de kiezen op een quasi vlak parcours in en rond Waregem. De start zal worden gegeven in de Westerlaan waarna de renners zich na onder meer passages door de Noorderlaan, de Eikenlaan en de Dutoitstraat naar de finish in de Henri Lebbestraat zullen begeven.

De organisatie zal in handen zijn van de supportersclub van lokale renner Jakov Beirlaen. Natuurlijk zullen de verantwoordelijken ook de veiligheidsmaatregelen in acht nemen. “Zo moeten niet alleen de toeschouwers die zich aan de start- en aankomstzone bevinden een mondmasker dragen, maar ook alle andere mensen die langs het parcours staan, zijn verplicht om er eentje aan te hebben,” bevestigt Johan Beirlaen, die mee in de organisatie zit. “Ook moeten alle renners en hun begeleiders zich via de Belgische Wielerbond verplicht registreren. Om een oogje in het zeil te houden, hebben we zes stewards ingeschakeld die alles in goede banen zullen moeten leiden.”

Maatregelen treffen

Naast de zes stewards, zullen er ook zo’n 75 seingevers langs het parcours staan om hun steentje bij te dragen. Heidi, die als seingeefster zal fungeren, weet dat het zaak wordt om de veiligheidsmaatregelen heel nauwgezet na te leven. “Ook wij zullen een mondmasker dragen en we gaan er uiteraard op toezien dat de toeschouwers ons voorbeeld volgen. Iedereen kent de regels en als er mensen zijn die zich er niet aan houden, zullen er maatregelen worden getroffen.”

De koers in Waregem komt als een godsgeschenk voor talloze beloften, want veel andere opties om te koersen zijn er niet. Dat werd ook duidelijk toen de inschrijvingen binnenliepen. “Er mogen maximaal 150 renners aan de start staan, maar door de schaarste in het aantal juniorenkoersen, was het geen enkel probleem om deelnemers te overtuigen om af te zakken naar Waregem”, zegt Vincent Baert, een van de organisatoren.

“We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat we een voltallig deelnemersveld mogen presenteren.” Vincent kan alvast niet wachten om eraan te beginnen en hoopt dat er in de toekomst nog edities zullen volgen. “Ik heb er een goed oog in en in de toekomst zullen jullie zeker nog van deze koers horen.”

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier