Eerste ‘West-Vlaamse’ groene trui sinds Maertens in 1981?

Sam Bennett of Peter Sagan, één van hen wint de groene trui. Voor de 29-jarige Ier van Deceuninck-Quick-Step zou het de eerste keer zijn. Groen met een West-Vlaams tintje, want vader Michael voetbalde indertijd bij Eendracht Wervik.

Bezorgt Bennett Deceuninck-Quick-Step de puntentrui? (foto Belga) © belga

“Een prachtige periode in ons leven”, vertelt hij vanuit Ierland. “Sam is in België geboren. We hebben er een fantastische vriendschap met Rik Masil en Sabien Himpe aan overgehouden. En ook Sam had altijd een band met België. Eerst reed hij bij An Post en nu komt hij uit voor de ploeg van Patrick Lefevere. Life is funny.”

Sam Bennett was nochtans enkel aan de Tour begonnen met het oog op ritwinst. “Maar nu hij daar staat, zet hij alles op dat groen. Dat kostte hem één of twee ritzeges, denk ik. Maar hij zal als een completere renner uit de Tour komen. Op de Champs-Elysées zullen we er niet bij zijn. Anders moeten we erna in quarantaine en dat kan niet, omdat we nog werken. Bovendien heeft mijn vrouw twaalf jaar tegen kanker gevochten. Ze is er goed uitgekomen, maar we moeten geen onnodige risico’s nemen. (glimlacht) Afspraak in 2021 dus. In Gent-Wevelgem én de Tour.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.